ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απλήρωτα Καθήκοντα Αστυνομικών: Ανεπίτρεπτη η αναφορά της «Ισότητας» σε «γκεμπελική προπαγάνδα», λέει η Αστυνομία

Απλήρωτα Καθήκοντα Αστυνομικών: Ανεπίτρεπτη η αναφορά της «Ισότητας» σε «γκεμπελική προπαγάνδα», λέει η Αστυνομία

Η Αστυνομία δηλώνει πως επ’ ουδενί αποδέχεται την «ανεπίτρεπτη αναφορά» του κλάδου αστυνομικού σώματος Ισότητα με τίτλο «Απλήρωτα Καθήκοντα Αστυνομικών» περί «γκαιμπελικής/γκεμπελικής προπαγάνδας», η οποία παραπέμπει σε απόλυτα και αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία έχουν καταδικαστεί από την ανθρωπότητα.

Σε απάντηση, στην ανακοίνωση της συντεχνίας, η Αστυνομία, προσθέτει πως η χρήση τέτοιου είδους λεξιλόγιου αποσκοπεί μονάχα στη δημιουργία εντυπώσεων και σε καμία περίπτωση καλλιεργεί και προάγει την «ομοψυχία», η οποία αναφέρεται και πάλι στην εν λόγω ανακοίνωση, και η οποία κρίνεται ως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διακατέχει τα μέλη της Αστυνομίας για να μπορέσει να διασφαλίσει την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας, προς όφελος των ίδιων των μελών της, των πολιτών, της κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Αναφορικά με τις υπερωρίες η Αστυνομία αναφέρει ότι με δεδομένο τις κενές θέσεις εντός του Αστυνομικού Σώματος και του μεγάλου αριθμού καθηκόντων, με τα οποία είναι επιφορτισμένη η Αστυνομία κατά το τελευταίο ιδίως χρονικό διάστημα, είναι γεγονός ότι ένας αυξημένος αριθμός καθηκόντων διεκπεραιώνεται με υπερωριακή αποζημίωση.

Προσθέτει ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα η Αστυνομία έχει προβεί στην πληρωμή 3.408 υπερωριακών καθηκόντων και έχει καταβάλει 12.210.618,00 εκατομμύρια ευρώ σε υπερωρίες και 291.170,88 ευρώ σε εκμισθώσεις, από κονδύλια που έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες, και περιλαμβάνονται στον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό 2023.

Αναφέρει ότι «τόσο οι Επαρχίες όσον και η Διεύθυνση Οικονομικών κάνουν εξαιρετική δουλειά σχετικά με τη διαχείριση και πληρωμή των υπερωριακών καθηκόντων» και διευκρινίζει πως «αν κάποιο από τα καθήκοντα καθυστερήσει στην πληρωμή, τότε η αιτία έγκειται σε λόγους όπως η μη εξασφάλιση ή καθυστέρηση στην αποδέσμευση του σχετικού κονδυλίου, το οποίο κάποιες φορές δυνατό να προέρχεται από άλλο Υπουργείο/Τμήμα».

Σχετικά με κάποιες από τις καταστάσεις μισθοδοσίας μελών της Αστυνομίες, οι οποίες επισυνάπτονται στην εν λόγω ανακοίνωση, αυτές αφορούν την καταβολή της χρηματικής διαφοράς που προέκυψε λόγω της μισθοδοτικής ανέλιξης του συγκεκριμένου μέλους, και όχι ολόκληρο το ποσό πληρωμής του υπερωριακού καθήκοντος, το οποίο έχει ήδη και εγκαίρως καταβληθεί στο μέλος μας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, «αποφεύγει εντέχνως και σκοπίμως να αναφέρει ότι στο μισθολόγιο του Αυγούστου υπήρξαν πληρωμές υπερωριών που αφορούσαν σε καθήκοντα Ιουνίου και Ιουλίου 2023». Είναι σημαντικό να επισημανθεί, αναφέρεται, ότι κατά τον μήνα Αύγουστο έχουν πληρωθεί 516 υπερωριακά καθήκοντα και 37 εκμισθώσεις, τα οποία ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής των υπερωριών, αυτό βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μετά τη σύζευξη του συγκεκριμένου συστήματος, με το σύστημα καταβολής των μισθών, συνεχίζει η Αστυνομία, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ακόμη πλήρως, δεν επηρεάζει και δεν καθυστερεί την έγκαιρη καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης στα μέλη της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χωρίς ρεύμα τα κατεχόμενα: «Βολές» προς ΑΗΚ - Πώς απαντούν οι αρμόδιοι

Εξετάζουν την περιοχή για να βρουν τον δράστη της ληστείας στη Χλώρακα - Φέρει εκδορές και μώλωπες η 65χρονη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top