ΥΓΕΙΑ

Μύθος τελικά τα 8 ποτήρια νερό καθημερινά;

Μύθος τελικά τα 8 ποτήρια νερό καθημερινά;

Λένε πως κάθε άνθρωπος πρέπει να πίνει 8 ποτήρια νερό την ημέρα, διότι έτσι κάνει καλό στην υγεία του, φαίνεται νεότερος και έχει πιο λαμπερό δέρμα.

Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται πως καταρρέει μετά από έρευνα που αναφέρει πως τα 8 ποτήρια νερό δεν είναι απαραίτητα.
Ακαδημαϊκοί βρήκαν πως δεν υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει του λόγου το αληθές με βάση την ποσότητα νερού που καταναλώνει κανείς.

Σε ένα άρθρο του στους New York Times, ο Aaron E. Carroll,Καθηγητής Παιδιατρικής και Επίκουρος Κοσμήτορας Έρευνας Mentoring στο Indiana University School of Medicine, γράφει πως «αν υπάρχει ένας μύθος που πρέπει να ''πεθάνει'' αυτός είναι πως πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα». «Απλά δεν είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει επιστήμη πίσω από αυτό», συμπληρώνει.

Όπως τονίζει, η αρχική συμβουλή ήταν ότι οι άνθρωποι χρειάζονται το ισοδύναμο οκτώ ποτηριών νερό την ημέρα. Σε αυτό οι επιστήμονες συμπεριελάμβαναν και της ποσότητες υγρών από τις τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Ο κ. Carroll λέει πως υπάρχει μια πολύ μικρή δόση αλήθειας πως το επιπλέον νερό έχει οφέλη στην υγεία, με την έννοια πως θα υπάρχουν προβλήματα από την έλλειψη αυτού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top