ΔΙΕΘΝΗ

«Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει τη Wagner»: Τι αναφέρει η Bild για το μέλλον των μισθοφόρων του Πριγκόζιν

«Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει τη Wagner»: Τι αναφέρει η Bild για το μέλλον των μισθοφόρων του Πριγκόζιν

Να εξαφανίσει από τον «χάρτη» την ομάδα μισθοφόρων της «Wagner» έχει στόχο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

Μετά τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της Wagner, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο καθώς κάλλιστα πολλοί από τους μισθοφόρους που ήταν πιστοί στον αρχηγό τους, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τον ίδιο.

«Στη σημερινή της μορφή, η «Wagner» αποτελεί απειλή για την κυβέρνηση της Μόσχας», όπως επισημαίνει το σχετικό άρθρο, αναφερόμενη σε δηλώσεις Ρώσου πολέμου του Πούτιν.

Τι θα συμβεί με τους χιλιάδες μισθοφόρους που μεταφέρθηκαν στη Λευκορωσία για να εκπαιδεύσουν το στρατό του Λουκασένκο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Πριγκόζιν και τον θάνατό του;

«Η Wagner θα καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο»

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, ο Ρώσος ακροδεξιός και πολέμιος του Πούτιν, Ντένις Νικίτιν, ο οποίος μεγάλωσε στην Κολωνία και είναι ο ιδρυτής του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών» (RDK), λέει χωρίς περιστροφές: «Η Wagner θα καταστραφεί με οποιονδήποτε τρόπο».

«Είτε ολόκληρη η δομή της ομάδας των μισθοφόρων θα διαλυθεί πλήρως στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, είτε η κορυφή της οργάνωσης θα τεθεί πλήρως υπό τον έλεγχο του Πούτιν», επισημαίνει ο Νικίτιν.

Αμέσως μετά την αποτροπή της απόπειρας πραξικοπήματος του Πριγκόζιν, η Wagner αναγκάστηκε να παραδώσει τα περισσότερα από τα όπλα και τα στρατιωτικά της οχήματα στον ρωσικό στρατό. Ο ηγέτης του RDK υποστηρίζει ότι έκανε μία... προσφορά στους μισθοφόρους του Wagner: να ενταχθούν στις δυνάμεις του μετά το θάνατο του Πριγκόζιν μόνο υπό έναν όρο: δεν έπρεπε να έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Ακόμη κι αν πολλοί από αυτούς ενσωματώνονταν στον ρωσικό στρατό, ο Πούτιν δεν θα ήταν σίγουρος ότι δεν προσπαθούσαν να τον εξοντώσουν», όπως αναφέρει ο Νικίτιν.

«Ο Πούτιν σχεδίαζε τον πόλεμο πολλούς μήνες πριν την έναρξή του»

Σε άλλο άρθρο της, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος σχεδίαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία πολλούς μήνες πριν την έναρξή του, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

«Ο Πούτιν είχε δώσει εντολή για την μεταφορά του πολυτελούς γιοτ που είχε στο ναυπηγείο του Βερολίνου», σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα που επικαλείται η εφημερίδα «Bild».

Ο Ρώσος πρόεδρος έβγαλε λαθραία το σούπερ γιοτ του, αξίας εκατομμυρίων, από το ναυπηγείο «Blohm + Voss» του Αμβούργου, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πολέμου.

Κι ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, πρώην μέλος της KGB, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sun» υποστηρίζει ότι το ισχυρότερο όπλο στη φαρέτρα του Πούτιν είναι η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα.

O Tζακ Μπάρσκι δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει το «πάνω χέρι» στον πόλεμο της παραπληροφόρησης όταν πρόκειται για fake news με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης καθώς δημιουργεί ψεύτικες εικόνες ή βίντεο.

«Αυτό στο οποίο είναι πραγματικά πολύ καλοί οι Ρώσοι είναι να ανεβάζουν ψέματα στο Διαδίκτυo», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην πράκτορας της KGB.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top