ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκε με Τσίβικου η Α. Δημητρίου - Στο επίκεντρο Κυπριακό, Πύλα και σχέσεις Βουλής-Κογκρέσου

Συναντήθηκε με Τσίβικου η Α. Δημητρίου - Στο επίκεντρο Κυπριακό, Πύλα και σχέσεις Βουλής-Κογκρέσου

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τη Δευτέρα τον νέο Ύπατο Πρόεδρο της Αμερικανοελληνικής Μορφωτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA) Σάββα Τσίβικο με τον οποίο συζήτησε το Κυπριακό, τις εξελίξεις στην Πύλα, τις σχέσεις Βουλής-Κογκρέσου και θέματα διασποράς.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη τον κ. Τσίβικο για την πολύ τιμητική για τον ίδιο και την Κύπρο εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της AHEPA, ενδεικτική, όπως επισήμανε, του σημαίνοντα ρόλου και του έργου που επιτελούν οι Κύπριοι απόδημοι, ως οι καλύτεροι πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό.

Η κ. Δημητρίου εξήρε το συνεχές ενδιαφέρον και την ουσιαστική δράση της AHEPA για ζητήματα που αφορούν και επηρεάζουν την Κύπρο, με πρώτιστο το κυπριακό πρόβλημα και επισήμανε τη σημασία της τακτικής αλληλοενημέρωσης και του συντονισμού για την αποτελεσματική διαχείριση των ζητημάτων αυτών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό εκφράστηκε ανησυχία για τις τουρκικές μεθοδεύσεις και τις εντεινόμενες προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό το φως και των πρόσφατων επεισοδίων στην Πύλα.

Υπογραμμίστηκε η σημασία προβολής της ορθής βάσης του Κυπριακού, ως διεθνούς προβλήματος εισβολής και κατοχής και η ανάγκη άμεσης επανέναρξης των συνομιλιών προς επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Προς τούτο, όπως επισημάνθηκε, είναι αναγκαία η συνεχής ενημέρωση και η διεκδίκηση της έμπρακτης στήριξης του διεθνούς παράγοντα στη βάση αρχών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ουκρανίας.

Η κ. Δημητρίου έκανε ειδική μνεία στην προστιθέμενη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και στη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Αμερικανικού Κογκρέσου, σημειώνοντας την πραγματοποίηση επίσκεψής της στις ΗΠΑ προσεχώς.

Ο κ. Τσίβικος ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση της AHEPA, όπως το διεθνές ετήσιο Συνέδριο της οργάνωσης το 2024 πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα, τον προσεχή Ιούλιο, με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού συνέδρων και προσκεκλημένων.

Χαιρετίζοντας την απόφαση αυτή, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση του Συνεδρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top