ΔΙΕΘΝΗ

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ζητά διεθνή παρέμβαση για να ανοίξει το πέρασμα «Καρμ Αμπού Σαλέμ»

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ζητά διεθνή παρέμβαση για να ανοίξει το πέρασμα «Καρμ Αμπού Σαλέμ»

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει τις ισραηλινές αρχές να ανοίξουν ξανά το πέρασμα «Καρμ Αμπού Σαλέμ» για εξαγωγές από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δήλωση μετά την απόφαση των ισραηλινών αρχών να κλείσουν το πέρασμα προς εξαγωγές της Γάζας, με το πρόσχημα της εύρεσης εκρηκτικών υλών σε ένα από τα φορτηγά που κατευθύνονταν προς τη Δυτική Όχθη, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εθνικής Οικονομίας Khaled Asseily κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «πιέσει η ισραηλινή κατοχική κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση συλλογικής τιμωρίας για να αποτρέψει την εμπορία προϊόντων της Λωρίδας της Γάζας».

Χαρακτήρισε την ισραηλινή απόφαση «άδικη» και είπε ότι «προσθέτει στην πολιτική συλλογικής τιμωρίας που ακολουθεί η ισραηλινή κυβέρνηση από το 2007».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Asseily επεσήμανε ότι η ισραηλινή πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας «προκάλεσε μια βαθιά ανθρωπιστική και οικονομική κρίση».

Ο υπουργός θεώρησε την ισραηλινή κυβέρνηση υπεύθυνη για «τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης, η οποία προκαλεί βαριές απώλειες στον ιδιωτικό τομέα και τις διάφορες συνιστώσες του και στερεί από εμπόρους, αγρότες και κατασκευαστές την εμπορία των προϊόντων τους, γεγονός που διαταράσσει την παραγωγή και την απασχόληση».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top