ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα βήματα του Λέλλου ο Αχιλλέας, πλώρη για δημαρχία

Στα βήματα του Λέλλου ο Αχιλλέας, πλώρη για δημαρχία

Κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει τον Αχιλλέα Δημητριάδη η δημαρχία της Λευκωσίας, ένα πόστο το οποίο υπηρέτησε για τριάντα ολόκληρα χρόνια ο αείμνηστος πατέρας του, Λέλλος Δημητριάδης. Το τελευταίο διάστημα ο γνωστός δικηγόρος ζυγίζει τα δεδομένα και πραγματοποιεί επαφές με φίλους και συνεργάτες.

Επαφές έχει και με πολιτικούς, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο συνεργασιών. Μια πρώτη συζήτηση που είχε την Τρίτη με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, φαίνεται ότι δεν θα είναι και η τελευταία, γεγονός που δημιουργεί και στις δύο πλευρές την εντύπωση πως η συνεργασία είναι εφικτή. Ο Αχιλλέας Δημητριάδης διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Στέφανο Στεφάνου και το ΑΚΕΛ, παρά το γεγονός ότι το κόμμα της Αριστεράς δεν τον υποστήριξε στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Το αντίπαλο δέος

Σε περίπτωση κατά την οποία ο Αχιλλέας Δημητριάδης θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της πρωτεύουσας (με τη νέα μορφή που θα πάρει με τη συγχώνευση με Έγκωμη, Άγιο Δομέτιο και Αγλαντζιά), το ενδιαφέρον στρέφεται στις επιλογές που θα κάνουν τα άλλα κόμματα, και ειδικότερα ο ΔΗΣΥ. Η Πινδάρου προφανώς δεν θα ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο να στηρίξει τον Αχιλλέα Δημητριάδη, ωστόσο, σίγουρα δεν μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή. Η δριμεία κριτική που άσκησε ο Αχιλλέας Δημητριάδης στο τέως κυβερνών κόμμα, ειδικά σε θέματα διαφθοράς, αλλά και η απόφαση του ΔΗΣΥ ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΑΚΕΛ, καθστούν το σενάριο αυτό σχεδόν απίθανο.

Στον ΔΗΣΥ η ονοματολογία για τη δημαρχία Λευκωσίας άρχισε εδώ και καιρό, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει οτιδήποτε συγκεκριμένο. Ενδιαφέρον για το χρίσμα έχει εκδηλώσει επισήμως ο δήμαρχος Αγλαντζιάς Ανδρέας Κωνσταντίνου, ωστόσο οι πληροφορίες από την Πινδάρου υποστηρίζουν ότι κυρίαρχη είναι η πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη θέση είναι ιδιαίτερα απαιτητική και θα προτιμηθεί στέλεχος με περισσότερη πολιτική εμπειρία. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι οι τέως υπουργοί, Νατάσα Πηλείδου και Νίκος Νουρής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης θα διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας. Οι υποψηφιότητες για το χρίσμα στον ΔΗΣΥ θα υποβληθούν τον Δεκέμβριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top