ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αννίτα Δημητρίου: «Η εκποίηση πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο για τα ΜΕΔ»

Αννίτα Δημητρίου: «Η εκποίηση πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο για τα ΜΕΔ»

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, εξέφρασε την άποψη ότι η εκποίηση πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο κατά τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), σε συνάντησή της με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων (ΣΕΔΠ) την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κα. Δημητρίου μετέφερε τις απόψεις του Δημοκρατικού Συναγερμού σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ΜΕΔ, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν παράπονα από δανειολήπτες. Σημείωσε επίσης τη σημασία της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ιδίως για συνεργάσιμους δανειολήπτες, και τέθηκε το θέμα της συγκράτησης των επιτοκίων, προκειμένου να διατηρηθούν οι όροι των αναδιαρθρωμένων δανείων και να επιτευχθούν συμβιβαστικές λύσεις.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δήλωσε η κα. Δημητρίου, θα υποστηρίξει οποιοδήποτε μέτρο προς όφελος των δανειοληπτών, διασφαλίζοντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Κάλεσε τόσο τις τράπεζες όσο και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτήν τη δέσμευση.

Από την πλευρά του, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εξαγοράς Πιστώσεων, Άνθη Εξαδάκτυλου, επεσήμανε ότι θα εξετάσουν τις προτάσεις που έθεσε η ηγεσία του ΔΗΣΥ και τα παράπονα που λαμβάνονται από δανειολήπτες. Επίσης, επισήμανε την κρισιμότητα του θέματος των ΜΕΔ και την ανάγκη εύρεσης λύσεων, ενώ είπε ότι θα εξεταστούν οι προτάσεις σχετικά με τη συμμετοχή των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων στο σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης και σχετικά με συγκράτηση των επιτοκίων σε αναδιαρθρωμένες υποθέσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, οι Αντιπρόεδροι Σάβια Ορφανίδου, Γιώργος Κάρουλλας και Μάριος Πελεκάνος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης και ο Εκπρόσωπος Τύπου Ονούφριος Κουλλά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top