ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Τη Δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς

Τη Δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς

“You've got big dreams, you want fame. Well fame costs, and right here is where you start paying; in sweat”. Θυμήθηκα τα λόγια της μεγάλης Lydia Grant (Debbie Allen) προς τους σπουδαστές του Fame αφενός γιατί ο ελληνικός τίτλος του θρυλικού μουσικοχορευτικού φιλμ του Alan Parker από το 1980 (και της σειράς που ακολούθησε) είναι “Στον Πυρετό της Δόξας” κι αφετέρου μια ιδιαίτερα γνωστή το τελευταίο διάστημα (για όλους τους λάθος λόγους φυσικά) Δόξα έχυσε πολύ ιδρώτα είναι η αλήθεια για να υπηρετήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το νευραλγικό και ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους πόστο της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου (θέση που επινόησε η μεγαλύτερη... μετρέσα -δικά του λόγια- της πολιτικής τέως πρόεδρος Αναστασιάδης για να συναγωνιστεί εκείνη του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ για τον τίτλο της Πιο Εξόφθαλμης Ρουσφετολογικής Θέσης Ever).

Βλέπετε η κα Κωμοδρόμου δέχθηκε με αυταπάρνηση να αφήσει τη θέση της ως εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνη Διοργάνωσης Επίσημων Τελετών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου -που όσο να πεις διαθέτει περισσότερο prestige και κανονικό ωράριο- για να προσφέρει στη χώρα της ως Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος που παρίσταται με το αζημίωτο σε κηδείες, εθνικά μνημόσυνα και παντός φύσεως εγκαίνια, όταν δεν περνάει δύο εβδομάδες στην Αυστραλία με έξοδα του Κύπριου φορολογούμενου συνοδεύοντας(!) την αποστολή του ΘΟΚ και να μιλήσει για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη στους Κύπριους ομογενείς (που εύλογα αναρωτιούνται οι καημένοι πόσο πιο μακριά να πάνε για να γλιτώσουν απ’ αυτές τις μαλακίες - είναι στη γαμημένη Αυστραλία τα γέριμα!). Από αφέλεια, έλλειψη πληροφόρησης ή σκόπιμη παράλειψη εκ μέρους του Προεδρικού, η κα Κωμοδρόμου είχε την εντύπωση πως η κυβέρνηση την οποία θα εκπροσωπεί λειτουργεί 07.00 - 15.00, άντε βία μέχρι 16.00 - 16.30 με το κυλιόμενο ωράριο. Φανταστείτε το σοκ όταν έμαθε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί και μετά τις 16.00 (μαζί σου Δόξα, για μας το σοκ ήταν ότι δουλεύει) και ότι θα έπρεπε να παραβρίσκεται σε εκδηλώσεις, μνημόσυνα (εθνικά και μη), εγκαίνια, όταν δεν θα προετοιμάζει ομιλίες και συνεντεύξεις Προέδρου και Υπουργών επίσης εκτός ωραρίου (ναι, αυτά τα media έχουν το κακό συνήθειο να ενημερώνουν τον κόσμο 24/7). Γι’ αυτό -για πρώτη φορά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας- κυβερνητικός αξιωματούχος ζήτησε και πήρε υπερωρίες και θα άνοιγε την πόρτα και στους υπόλοιπους αν δεν την έτρωγε κατάμουτρα από τη Βουλή. Όχι τίποτα άλλο αλλά φανταστείτε να δημιουργούσε προηγούμενο και μετά να ερχόταν ο Χριστοδουλίδης και να ζητούσε υπερωρίες για τις 27.857 εκδηλώσεις που πήγε από τον Μάρτιο που ανέλαβε - το ‘13 θα μοιάζει με απλό overdraft μπροστά στην κατάρρευση που μας περιμένει! Σημειώστε πως η Δόξα είναι στην κλίμακα Α8 (2.100 ευρώ μικτά τον μήνα) ενώ ο μισθός της Αν. Κυβερνητικής Εκπροσώπου ανέρχεται, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, στις €65.292 μεικτά τον χρόνο ή €3.561 καθαρά τον μήνα.

Δεν νομίζω να είναι κάποιος τόσο αφελής να πιστέψει ότι η κα Κωμοδρόμου δεν ήξερε πόσες και ποιες ώρες θα δουλεύει. Φυσικά και τέθηκε το θέμα από την αρχή  (τότε που ήθελε ΚΑΙ να πάει στο Προεδρικό με τον μισθό της αναπληρώτριας αλλά ΚΑΙ να κρατήσει την οργανική θέση στο ΠΚ αλλά ο Ελεγκτής της είπε μόνο με απόσπαση και με τον μισθό του ΠΚ) και πολύ πιθανό να έλαβε διαβεβαιώσεις τύπου “έλα εσύ και θα βρούμε τρόπο να παίρνεις περισσότερα, θα βάλουμε τους μαλάκες να πληρώσουν”. Μόνο που οι... μαλάκες είχαμε τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών σε καλή μέρα και κάποιος πρόσεξε την περίεργη εγγραφή του κονδυλίου για τις υπερωρίες της κας Κωμοδρόμου το οποίο και μπλόκαραν εγκαίρως πριν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και αρχίσουν όλοι από τους υπουργούς και τον... Βίκτωρα μέχρι τον ΠτΔ και -γιατί όχι;- και τον Αρχιεπίσκοπο (του ευρύτερου δημοσίου κι αυτός) και ζητούν υπερωρίες. Σημειώστε πως για το διάστημα Μάρτιος - Μάιος 2023 η κα Κωμοδρόμου πληρώθηκε υπερωρίες από το Πανεπιστήμιο το οποίο έλαβε διαβεβαίωση από το Προεδρικό ότι θα πάρει τα χρήματα μόλις εγκριθεί το σχετικό κονδύλι (γιατί το ίδρυμα να πληρώσει για υπηρεσίες που δεν προσφέρθηκαν σ’ αυτό, ίσως γίνει αντικείμενο άλλης έρευνας).

Το αίτημα αποσύρθηκε, ο Γεν. Ελεγκτής είπε ότι τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν και το Προεδρικό διαβεβαιώνει πως δεν θα υποβάλλει ξανά παρόμοιο αίτημα (πόσο large μαλάκα μου). Το μόνο που φυσικά δεν μας λέει κανείς είναι το από που θα επιστραφούν. Το Προεδρικό δεν μπορεί χωρίς το σχετικό κονδύλι (αν και θα ήταν γελοίο να πάρει κονδύλι που δεν δικαιούται για να επιστρέψει τα χρήματα που δεν έπρεπε να είχε πάρει εξαρχής!) και δεν νομίζω να το κάνει η Κωμοδρόμου απ’ την τσέπη της (μπορεί να ισχυριστεί ότι τα ξόδεψε). Και το άλλο ερώτημα που αιωρείται είναι τι διάολο κάνει ακόμα μαζί τους; Γιατί δεν παραιτείται; Την εξέθεσαν ανεπανόρθωτα (με ίσως την γελοιοδέστερη και άτσαλη απόπειρα διασπάθισης δημοσίου χρήματος από την εποχή εχμ... της 18χρονης συμβούλου του Υφ. Τουρισμού;) και την κρέμασαν να στεγνώσει ενώ γνώριζαν πως ό,τι έπραξαν ήταν παράνομο. Στη θέση της θα τους σιχτίριζα και θα επέστρεφαν στις επίσημες τελετές του ΠΚ που τουλάχιστον πραγματοποιούνται εντός ωραρίου (φαντάζομαι, εκτός κι αν ζητήσει κι εκεί υπερωρίες τώρα που πήρε το κολάι).

Αν μας δίδαξε κάτι αυτή η ιστορία είναι πως αντίθετα με το γνωστό ρητό, εδώ ισχύει το “Τη Δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς”. Επίσης ότι δέκα χρόνια θητείας του Χριστοδουλίδη δίπλα στον καλύτερο του είδους, τον άνθρωπο που πήρε τέσσερις συνεργάτιδές του από τον ΔΗΣΥ και μας τις φόρτωσε στο δημόσιο για να τις πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις μέχρι να πεθάνουμε, πήγαν στράφι αν κρίνουμε από τον ερασιτεχνισμό τους εκεί στον Λόφο. Και τέλος ότι το νέο, το φρέσκο, το ανανεωτικό, το καινούργιο, το αναζωογονητικό, το πρωτοποριακό, το διαφορετικό, το “εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκαναν οι άλλοι” που υποτίθεται ότι έφερε ο νέος Πρόεδρος, είναι στην πραγματικότητα μια υποδεέστερη, δυσλειτουργική και ανυπόφορα ερασιτεχνική εκδοχή του παλιού. Άλλωστε όπως μας θυμίζει το φιάσκο της New Coke από το μακρινό 1985, το “νέο” μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί μια πρώτης τάξεως, οδυνηρή, αδιαφιλονίκητη φλόπα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top