ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτό το ενδεχόμενο τριμερούς με ΓΓ ΟΗΕ, αν όχι τώρα στο άμεσο μέλλον

Ανοικτό το ενδεχόμενο τριμερούς με ΓΓ ΟΗΕ, αν όχι τώρα στο άμεσο μέλλον

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο της πραγματοποίησης κοινής συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, μετά τις χωριστές συναντήσεις που θα έχει μαζί τους την Παρασκευή και το Σάββατο, αντίστοιχα, στη Νέα Υόρκη, αν όχι τώρα στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντάται την Παρασκευή στις 12:10 τοπική ώρα (19:10 ώρα Κύπρου) με τον κ. Γκουτέρες, στον οποίο θα επαναλάβει την ανάγκη για διορισμό απεσταλμένου του, ο οποίος θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Σημειώνεται πως συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει την Παρασκευή και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η προσπάθεια επανέναρξης της διαδικασίας για το Κυπριακό και ο διορισμός απεσταλμένου του ΓΓ θα βρεθούν στο επίκεντρο και γεύματος εργασίας που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης την Παρασκευή προς τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Στο μεταξύ, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, συνεχίζει τις επαφές του με τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδιο για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά.

Εξάλλου, πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε σύντομη, φιλοφρονητικού χαρακτήρα συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στο πλαίσιο του δείπνου που παρέθεσε στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top