ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφ.Πρόνοιας:«Αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ» - Δημιουργία κέντρων απασχόλησης παιδιών

Υφ.Πρόνοιας:«Αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ» - Δημιουργία κέντρων απασχόλησης παιδιών

«Αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ» αναφέρει η Υφυπουργός Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου ότι είναι ένας από τους στόχους της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά την διάρκεια της Hμερίδας του Συνδέσμου Δημοτικών Γραμματέων Κύπρου με θέμα
«Ο Κοινωνικός Ρόλος των Δήμων. Η Μετάβαση προς την Μεταρρύθμιση» η Υφυπουργός Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου ανέφερε ότι «η παρουσία των τοπικών αρχών της Κύπρου, είναι έντονα αισθητή στη κυπριακή κοινωνία και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο μας, είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική»

Εν συνεχεία τόνισε ότι «Πολλές από τις δράσεις του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας  είναι σε συντονισμό και στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού οι τοπικές αρχές ρυθμίζουν θέματα της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των πολιτών

Κάθε δήμος δύναται να δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας με την ίδρυση, συντήρηση και λειτουργία συγκεκριμένων προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας και ανάπτυξης συνεταιριστικής δράσης μεταξύ του κεντρικού κράτους».

Η Υφυπουργός Πρόνοιας εθεσε ως παράδειγμα το Πρόγραμμα του «Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς» που βρίσκεται σε πιλοτική φάση και υλοποιείται σε τέσσερις (4) Δήμους όπου έχει διαπιστωθεί ότι διαμένει ο μεγαλύτερος αριθμός εξυπηρετούμενων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), σε ένα (1) Δήμο που θεωρείται απομακρυσμένη περιοχή και σε τρεις (3) κοινότητες Ορεινών περιοχών που προκύπτουν από τη Στρατηγική Ορεινών Περιοχών.

Σημαντικό σημείο αναφοράς στην ομιλία της Υπουργού είναι η αξιοποίηση Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων δίδεται η δυνατότητα στους Δήμους και στις Κοινότητες για να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, όπως στέγες ηλικιωμένων και κέντρα προστασίας και απασχόλησης παιδιών.

Έχει ήδη προκηρυχθεί το Νέο Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τη δημιουργία νέων ή την επέκταση υφιστάμενων δομών κοινωνικής φροντίδας στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 2021 -2026, όπου προσφέρεται η ευκαιρία για αξιοποίηση από τους Δήμους και τις Κοινότητες των κονδυλίων που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλω να τονίσω ότι για την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη η αξιοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το τελευταίο ευρώ αποτελεί μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε και προς τον σκοπό αυτό εργαζόμαστε σύσσωμοι η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ως Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας».

Καταληκτικά τόνισε την δυναμική της συνεργασίας των Τοπικών Αρχών «Έχουμε την πεποίθηση πως η συμπερίληψη των Τοπικών Αρχών που αποτελούν διαχρονικούς κοινωνικούς εταίρους του Κράτους σε τέτοιες πολιτικές, δρα καταλυτικά στην προσπάθειά μας για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την εξασφάλιση των απαιτούμενων υπηρεσιών για τα άτομα με πραγματικές ανάγκες φροντίδας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top