ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έρχονται αυστηρές ποινές σε όσους παρεμποδίζουν τις κινητές κάμερες - Όσα ανέφερε στο «T» ο Υπουργός Μεταφορών

Έρχονται αυστηρές ποινές σε όσους παρεμποδίζουν τις κινητές κάμερες - Όσα ανέφερε στο «T» ο Υπουργός Μεταφορών

Με αυστηρές ποινές αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι όσοι πολίτες παρεμποδίζουν την ορθή λειτουργία των καμερών τροχαίας, όπως για παράδειγμα σταθμεύοντας σκόπιμα μπροστά τους.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στα σκαριά σχετικό νομοσχέδιο, με το οποίο η οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της ομαλής λειτουργίας των καμερών θα αποτελεί αδίκημα.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ετοιμασίας.

«Η μελέτη του νομοσχέδιου δεν ολοκληρώθηκε ακόμη από το Υπουργείο Μεταφορών. Έγινε δημόσια διαβούλευση και σύντομα αναμένεται να το δούμε ώστε να καταλήξουμε στο τελικό κείμενο, το οποίο θα πάει στην Νομική Υπηρεσία», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι, όταν ετοιμαστεί το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, τότε θα τεθεί ενώπιον της Βουλής, όπου θα γίνει κατ’ άρθρο συζήτηση με όλους τους εμπλεκομένους.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, το νομοσχέδιο ετοιμάζεται αφού έχουν εντοπιστεί περιστατικά στα οποία πολίτες εμποδίζουν την καλή λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

«Αυτό δεν είναι αδίκημα και με το νομοσχέδιο θα μετατραπεί σε αδίκημα. Επειδή το θεωρούμε πολύ σημαντικό, αναβαθμίζουμε την όλη υπόθεση μεγαλώνοντας το μέγιστο δυνατό πρόστιμο που μπορεί να επιβάλει ένας δικαστής από 2.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ. Αυτή είναι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου», εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Βαφεάδης αναφέρθηκε και σε ακόμα ένα νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει πρόνοια μέσω της οποία οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα μπορούν να τοποθετούν το δικό τους σύστημα φωτοεπισήμανσης ώστε να παρακολουθούν και να εντοπίζουν παρανομίες.

«Με αυτό το νομοσχέδιο οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα μπορούν να ελέγχουν και τη παράνομη στάθμευση και την παράνομη χρήση λεωφορειολωρίδων. Δυστυχώς στην Κύπρο βλέπουμε ότι παρκάρουν σε πεζοδρόμια, κάτι που πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει τους πεζούς, τα άτομα με κινητικές ανάγκες κτλ., οπότε θεωρώ αυτή είναι μια ρύθμιση που επιβάλλεται», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top