ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξώδικο με…SMS για τις παραβάσεις – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή; - Έτσι θα πληρώνει ο πολίτης

Εξώδικο με…SMS για τις παραβάσεις – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή; - Έτσι θα πληρώνει ο πολίτης

Στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο βρίσκεται προσχέδιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών, το οποίο εκτός από τα πρόστιμα για όσους παρεμποδίζουν τις κάμερες, θα περιλαμβάνεται και ενημέρωση των πολιτών μέσω SMS για τις παραβάσεις, ενώ ακολούθως θα κατατεθεί στη Βουλή.

Μιλώντας στο ThemaOnlineο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, εξήγησε ότι «όταν θα έρχεται το SMS, ο πολίτης θα έχει την επιλογή να πληρώσει και το πρόστιμο αυτόματα, αφού στο SMS θα υπάρχει και λινκ για την πληρωμή του εξωδίκου»

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως «το νομοσχέδιο αυτό πιθανόν να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στη συνέχεια θα χρειαστούν ακόμα 2-3 μήνες ώστε να ετοιμαστεί η εφαρμογή»

«Η προσπάθεια μας θα είναι ο παραβάτης να ενημερώνεται αμέσως για την παρανομία μέσω του SMS, αλλά αυτό εξαρτάται από την τεχνολογία. Για παράδειγμα αν κάποιος περάσει τα φώτα με κόκκινο και ανάψει η κάμερα, η προσπάθεια μας θα είναι άμεσα αν είναι δυνατόν να ενημερώνει τον πολίτη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ο Υπουργός είπε «πώς το SMS θα πηγαίνει στον ιδιοκτήτη της εταιρείας από την οποία ενοικιάστηκε το όχημα, ώστε να γνωρίζει η εταιρεία ότι με την παράδοση του αυτοκινήτου θα έχει και αυτό το πρόστιμο»

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Βαφεάδης επισήμανε ότι ένα από τα προβλήματα μέχρι τώρα ήταν ότι δεν πήγαιναν να παραλάβουν τη συστημένη επιστολή για το πρόστιμό τους από το ταχυδρομείο.

«Μέσα σε 21 μήνες είχαμε περίπου 178 χιλιάδες παραβάσεις. Οι 91 χιλιάδες πληρώθηκαν, οι 12 χιλιάδες παραλήφθηκαν και είναι απλήρωτα πρόστιμα και οι 75 χιλιάδες δεν παραλήφθηκαν. Είναι στοιβαγμένα εκεί στο ταχυδρομείο γιατί δεν πάνε να τα πάρουν», ανέφερε.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό και πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι να μεταφέρονται τα εξώδικα στους πολίτες. Αυτές οι παραβάσεις δημιουργούν ένα πιο επικίνδυνο οδικό δίκτυο, στο οποίο υπόκεινται κίνδυνο όλοι άλλοι πολίτες που δεν κάνουν τις παραβάσεις», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top