ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάρχει τελικά ο τέλειος σύντροφος και η τέλεια σχέση; Τα βήματα πριν το πρώτο ραντεβού

Υπάρχει τελικά ο τέλειος σύντροφος και η τέλεια σχέση; Τα βήματα πριν το πρώτο ραντεβού

Ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων αναλώνεται στην εξεύρεση του τέλειου, του ιδανικού συντρόφου. Υπάρχει όμως αυτό που λέμε τέλειος σύντροφος ή τέλεια σχέση;

Η σύμβουλος ζωής και σχέσεων, Δέσποινα Χατζησάββα, απαντάει στο ThemaOnline και αναφέρει τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι πριν μπουν σε σχέση.

«Δεν υπάρχει ο τέλειος σύντροφος, μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε τη τέλεια σχέση», σημείωσε η Δέσποινα Χατζησάββα. «Μια τέλεια σχέση περιλαμβάνει αποδοχή των θέλω και των δύο μερών, επικοινωνία και αμοιβαίο σεβασμό», πρόσθεσε.

Τα βήματα πριν προχωρήσει κανείς σε σχέση

Το πρώτο στάδιο είναι να δουλέψει κανείς με την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή του. «Πρώτα πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να πιστέψεις ότι μπορείς να ζήσεις μαζί με τον άλλον», υπέδειξε η Δέσποινα Χατζησάββα.

Τα 3 βήματα για μία καλή βάση στην αρχή της σχέσης

1. Να καταγράψουν σε λίστα, πριν να αρχίσουν να βγαίνουν ραντεβού, τα θέλω τους, τι ψάχνουν δηλαδή στον σύντροφό τους (π.χ. εξωτερικά χαρακτηριστικά, ηλικία, στοιχεία προσωπικότητας, ζωόφιλος, μη καπνιστής).

2. Να καταγράψουν τι θέλουν και τις προσδοκίες τους από τη σχέση (π.χ. συντροφικότητα, γάμος, οικογένεια με παιδιά, έρωτας)

*Στα δύο αυτά σημεία, μπορούν να καταγράψουν και σε ποια στοιχεία μπορούν «να βάλουν νερό στο κρασί τους». Για παράδειγμα, αν στα θέλω τους είναι ο άλλος να μην καπνίζει, ενδεχομένως να μπορούν να ανεχτούν να καπνίζει έξω στο μπαλκόνι. Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσουν και να το αποφασίσουν μεταξύ τους.

3.Όταν βρουν κάποιον, να οραματιστούν την σχέση μαζί του και να ρωτήσουν τον εαυτό τους εάν μπορούν να ζήσουν με αυτόν τον άνθρωπο.

«Ακόμη και μέσα στη σχέση μας πρέπει να λέμε τα θέλω μας, να θέτουμε τα όριά μας, και να αποδεχόμαστε το τι ζητά ο ένας από τον άλλο. Αυτό που λέμε συχνά δηλαδή, ‘να υπάρχει επικοινωνία και σεβασμός’», τόνισε η σύμβουλος ζωής και σχέσεων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το σεξ, καθώς είναι σημαντικό συστατικό της σχέσης. «Εάν ο σκοπός του ανθρώπου είναι η εξεύρεση συντρόφου, τότε στο δεύτερο ή τρίτο ραντεβού πρέπει να σκεφτεί αν μπορεί να κάνει έρωτα μαζί του. Γιατί το σεξ και ο έρωτας είναι αυτό που μας ξεχωρίζει ουσιαστικά από τους φίλους», τόνισε η Δέσποινα Χατζησάββα.

Ερωτηθείς αν πρέπει να λέγονται όλα τα θέλω στο πρώτο κιόλας ραντεβού, η σύμβουλος ζωής και σχέσεων απάντησε πως «είναι καλό να γίνεται - όχι όλα από το πρώτο - αλλά γενικά στα πρώτα ραντεβού, τόσο για να υπάρχει συνεννόηση στο κατά πόσο ταιριάζουν όσο και στο να μην χάνεται άδικα χρόνος και να μπουν σε μία σχέση που ήξεραν από την αρχή ότι δεν θα διαρκέσει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top