ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για συνεργασία και συνέχιση διαλόγου συμφώνησαν Κασσελάκης-Σιζόπουλος

Για συνεργασία και συνέχιση διαλόγου συμφώνησαν Κασσελάκης-Σιζόπουλος

Για τη συνέχιση της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ ΕΔΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν οι πρόεδροι των δύο κομμάτων, Μαρίνος Σιζόπουλος και Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία το βράδυ της Τετάρτης, στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, και αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία, υπομονή και αντοχή στο έργο που αναλαμβάνει, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι μετέφερε στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως η ΕΔΕΚ προσδοκά σε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πρότυπο της συνεργασίας που υπήρχε και με τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, «ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι οι στενές συνεργασίες των κομμάτων της Κύπρου με τα ελλαδικά κόμματα είναι ένας ισχυρός πολιτικός παράγοντας αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού αυτές τις δύσκολες στιγμές που διερχόμαστε λόγω της προκλητικής επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, η οποία εκδηλώνεται πια κατά τρόπο απροκάλυπτο».

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ εξηγήσαμε τις διαφορετικές θέσεις που έχουμε αναφορικά με τη μορφή λύσης του Κυπριακού, γιατί στην ουσία απορρίπτουμε τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, τι αντιπροτείνουμε ως πρόταση λύσης και πώς κατά την άποψη της ΕΔΕΚ θα πρέπει να επιδιώξουμε αφενός την επανέναρξη ενός διαλόγου στη βάση της ουσίας του Κυπριακού, που είναι θέμα εισβολής και κατοχής και όχι μιας διακοινοτικής πτυχής που επιχειρεί η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς να επιβάλουν», τόνισε σχετικά, προσθέτοντας ότι αφετέρου η Κύπρος θα πρέπει να αξιοποιήσει την παρουσία της στην ΕΕ και την εμπλοκή της ένωσης κυρίως στα θέματα που έχουν σχέση με την εσωτερική πτυχή του Κυπριακού, την κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των τεσσάρων βασικών ελευθεριών της ΕΕ για όλους τους νόμιμους κατοίκους της ΚΔ.

«Αυτό που έχουμε υποσχεθεί και από τις δύο πλευρές είναι ότι αυτός ο διάλογος θα συνεχίσει και υπολογίζω ότι σύντομα, σε επίσκεψη που θα έχω στην Αθήνα, θα έχουμε την ευκαιρία για μια πιο λεπτομερή και μεγαλύτερης διάρκειας συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων.

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις απόψεις της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι ο κ. Κασσελάκης και οι συνεργάτες του έδειξαν να ακούν με μεγάλη περίσκεψη τα όσα κατέθεσε για αρκετά από τα ζητήματα, τα οποία όπως είπε δεν είναι απλές προτάσεις, αλλά βασίζονται σε ντοκουμέντα και απόλυτα τεκμηριωμένα στοιχεία για το πώς η ΕΔΕΚ αντιμετωπίζει τη λύση του Κυπριακού, επιζητώντας μία λύση δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη, χωρίς γεωγραφικό και πληθυσμιακό διαχωρισμό της χώρας, όπου Ε/κ και Τ/κ θα απολαμβάνουν τα ίδια ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top