ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κλεάνθους μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη - «Κοινές οι θέσεις ΔΗΠΑ-ΣΥΡΙΖΑ για επίλυση του Κυπριακού»

Μ. Κλεάνθους μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη - «Κοινές οι θέσεις ΔΗΠΑ-ΣΥΡΙΖΑ για επίλυση του Κυπριακού»

Οι θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού είναι αυτές που και η ΔΗΠΑ πρεσβεύει, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Μαρίνος Κλεάνθους, έπειτα από τη συνάντησή του με τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο κέντρο της Λευκωσίας.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης και Μιχάλης Γιακουμή, ο κ. Κλεάνθους έκανε λόγο για μία όμορφη, παραγωγική και πολύ ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Κασσελάκη, στον οποίο ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

«Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε ιδεολογικές διαφορές, στηρίζουμε την εκάστοτε κυβέρνηση και θέλουμε συνεργασία με όλα τα κόμματα της Ελλάδας γιατί τα εθνικά θέματα είναι υπεράνω κομμάτων», τόνισε σχετικά.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι θέσεις που διατυπώθηκαν από τον κ. Κασσελάκη για το περιεχόμενο της λύσης που πρέπει να επιδιωχθεί για το Κυπριακό είναι αυτές που και η ΔΗΠΑ πρεσβεύει και πως βασικός πυρήνας της επίλυσης των ελληνοτουρκικών θεμάτων είναι και η επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Προσέθεσε πως η αντιπροσωπεία της ΔΗΠΑ έδωσε ένα συμβολικό δώρο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ένα λεύκωμα με τις φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη από την Κύπρο, γιατί, όπως είπε, δείχνει την όμορφη ψυχή των αγνών Κυπρίων από την Πάφο μέχρι την Καρπασία, λίγα χρόνια πριν από την ανεξαρτησία.

Κλείνοντας, είπε πως αυτή ήταν μια πρώτη συνάντηση, ότι οι δύο πλευρές έχουν κοινές έγνοιες και πως και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα του Κυπριακού και την αναγκαιότητα της επίλυσής του, ενώ μετέφερε την αγωνία του για την πορεία της οικονομίας, της κοινωνίας και της πολιτικής ζωής γενικότερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top