ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έπιασε λαβράκι το Τμήμα Τελωνείων - Εντόπισαν μεγάλη ποσότητα παράνομων καπνικών προϊόντων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Έπιασε λαβράκι το Τμήμα Τελωνείων - Εντόπισαν μεγάλη ποσότητα παράνομων καπνικών προϊόντων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα και 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε δύο περιπτώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι Λειτουργοί του «εντόπισαν και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν στις αποσκευές δύο Τουρκοκυπρίων επιβατών που θα αναχωρούσαν την 1η και 2 Οκτωβρίου, από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα προϊόντα μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώληση τους στη Βρετανία».

Συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου «κατά τον έλεγχο της αποσκευής επιβάτη με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, εντοπίστηκαν συνολικά 165 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

H επιβάτιδα συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 4 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο Δικαστήριο, το οποίο της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους επτά χιλιάδων ευρώ».

Εξάλλου στις 2 Οκτωβρίου επίσης κατά τον έλεγχο των αποσκευών επιβάτη με προορισμό επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, "εντοπίστηκαν συνολικά 36,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

Ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και στις 5 Οκτωβρίου οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους οκτώ χιλιάδων ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top