ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψαν στην Κύπρο οι προσκυνητές που βρίσκονταν στο Ισραήλ - «Γυρίσαμε ασφαλείς από τον πόλεμο»

Επέστρεψαν στην Κύπρο οι προσκυνητές που βρίσκονταν στο Ισραήλ - «Γυρίσαμε ασφαλείς από τον πόλεμο»

Στην Κύπρο επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής (8/10) Κύπριοι προσκυνητές που βρίσκονταν στο Ισραήλ.

Την ασφαλή άφιξη των προσκυνητών, γνωστοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, με ανάρτησή του στο Facebook.

Αυτούσια η ανάρτησή του:

«Γυρίσαμε ασφαλείς από τον ΠΟΛΕΜΟ….

Με τη βοήθεια του Θεού φτάσαμε στα πάτρια εδάφη… Δόξα τω Θεώ είμαστε όλοι καλά!!
Βρεθήκαμε στους Αγίους Τόπους διήμερο προσκύνημα με 105 προσκυνητές της Μονής μας και μόλις πατήσαμε στην Αγία Γη ξεκίνησαν τα φοβερά γεγονότα του πολέμου στο Ισραήλ, παρόλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μας, οι ρουκέτες που διέσχιζαν τον ουρανό, η αγωνία στις καρδιές μας, ο φόβος του κινδύνου, εν τούτοις με την άρτια οργάνωση του γραφείου Nazoreos Travel κ τους επικεφαλείς της εκδρομής εμένα τον ελάχιστο και πατέρες της μονής καθώς και την άξια και άριστη ξεναγό μας κ. Ελένη Φελλούκα που συνοδεύαμε την εκδρομή καθώς και τον γιο της κ. Ελενης Φελλούκα κ.Χρήστο που συνεχώς ήταν μπροστά από ένα υπολογιστή και ένα τηλέφωνο και συντόνιζε την όλη κατάσταση και μας ενημέρωνε με την βοήθεια της πρεσβείας της Κύπρου πως να αποφύγουμε επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες.
Δεν κινδυνεύσαμε ούτε στιγμή, κάναμε τα προσκυνήματα μας, ακολουθήσαμε τις οδηγίες της πρεσβείας, ήμασταν σε συνεχή επαφή με τους αρμοδίους και δεν πλησιάσαμε περιοχές που υπάρχει αναβρασμός, παραμείναμε ενωμένοι με αγάπη και συνεργασία, με πίστη, εμπιστοσύνη και δύναμη στον Αναστάντα Κύριο μας, με το φως του Αστέρα της Βηθλεέμ και το φως της Αναστάσεως του Παναγίου Τάφου, με ψαλμούς, παρακλήσεις και δάκρυα στα μάτια πορευθήκαμε κ επιστρέψαμε στη Κύπρο μας σώοι κ αναλάβεις στους δικούς μας ανθρώπους, στη Μονή μας και στο τόπο μας.

Δόξα τω Θεώ…ήταν η πιο γλυκιά προσευχή της ζωής μου…μια μοναδική γλυκιά προσευχή γεμάτη πόνο και απόλυτη εμπιστοσύνη στον αρχηγό της ζωής και του θανάτου τον Κύριον μας Ιησούν Χριστόν…μια πίστη που δοκιμάζεται όχι σε ποσότητα αλλά σε ποιότητα…αν αγαπάς τον Ναζωραίον τότε τον εμπιστεύεσαι και στις φοβερές δυσκολίες και δοκιμασίες μα και στις ευχάριστες και όμορφες στιγμές της ζωής…ευχαριστώ όλους για την άριστη συνεργασία και την παραδειγματική σας στάση αλλά και το ενδιαφέρον όλων όσων μας αγαπάτε.

Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, τον γέροντα μας, ο οποίος ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας από την πρώτη στιγμή σαν πραγματικός πατέρας. Με την προσευχή του και την τεράστια αγάπη του μας έδωσε μεγάλη δύναμη και τον ευχαριστούμε από καρδιάς!».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top