ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από επιζώντες της σφαγής στο φεστιβάλ με τους 250 νεκρούς - Δείτε βίντεο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από επιζώντες της σφαγής στο φεστιβάλ με τους 250 νεκρούς - Δείτε βίντεο

Σοκάρουν οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι βρέθηκαν στο μουσικό φεστιβάλ στην έρημο Νεγκέβ στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ και κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς.

 

Δείτε βίντεο, λίγο μετά την επίθεση:

Άνθρωπος που ήταν στο φεστιβάλ περιγράφει τα όσα αδιανόητα συνέβησαν εκεί: «Η επίθεση στο φεστιβάλ Tribe of Nova έξω από το Reim ξεκίνησε γύρω στις 7 π.μ. Το πάρτι είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του μέχρι τότε - πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν σε κέφι και είχαν πιει. Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη, για την οποία υπέθεσαν ότι ήταν άλλη μια σποραδική επίθεση με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ. Στη συνέχεια όμως οι εκρήξεις έγιναν πιο δυνατές και συνεχείς και είχαν διάρκεια περίπου πέντε λεπτών. Η μουσική σταμάτησε και η αστυνομία που προστάτευε τους 4.000 ή 5.000 ανθρώπους άρχισε να τους λέει να φύγουν».

Israel_Ptomata
H φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ δείχνει αθώους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν στο φεστιβάλ μουσικής από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Δείτε βίντεο, το φεστιβάλ βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που ξεκινούν οι πρώτοι βομβαρδισμοί:



Σύμφωνα με τα όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας μέχρι τότε, οι τρομοκράτες της Χαμάς πλησίαζαν με φορτηγά. Άρχισαν οι πυροβολισμοί. Πολλοί εκτελέστηκαν επί τόπου. 260 πτώματα όπως έχει ήδη γίνει γνωστό έχουν βρεθεί στο χώρο του ρέιβ πάρτι.

Πολλοί από τους νεαρούς άνδρες και γυναίκες άρχισαν να τρέχουν στην έκταση της δυτικής ερήμου Νεγκέβ. Παιδιά έτρεχαν για να σωθούν και οι τρομοκράτες να πυροβολούν αδιακρίτως.

Δείτε βίντεο, η επομενη ημέρα της σφαγής:



«Άλλοι αιχμαλωτίστηκαν, δέθηκαν και απήχθησαν. Είδα βίντεο με έναν άνδρα να κρατείται από μια ομάδα Αράβων. Ήταν περίπου 16, 17 ετών», είπε ένας επιζών για να συνεχίσει: «Είναι παιδιά, νεαροί άντρες τους έχουν πιάσει… Η φίλη του ανεβαίνει σε ένα ποδήλατο και τον απομακρύνουν. Ένας θεός ξέρει τι θα βιώσει... Γυναίκες έχουν βιαστεί στον χώρο του πάρτι δίπλα στα πτώματα των φίλων τους. Αρκετά από αυτά τα θύματα βιασμού εκτελέστηκαν αργότερα. Άλλοι μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, πολλοί από τα θύματα έτρεχαν στους δρόμους της πόλης και το αίμα να τρέχει ανάμεσα από τα πόδια τους».

Δείτε βιντεο, η στογμή της απαγωγής μίας γυναίκας:


Ένας επιζών που επέστρεψε στη σκηνή αργότερα μέσα στην ημέρα για να αναζητήσει τους φίλους του μίλησε, με σπαρακτική φωνή, για όσα είδε. Για τα πτώματα, κυρίως νεαρών γυναικών, που κείτονταν κρύα και ακρωτηριασμένα. Από ελάχιστα ντυμένα πτώματα, πολλά από τα οποία φαινόταν να έχουν πυροβοληθεί εξ επαφής. Από αυτοκίνητα, διάτρητα από σφαίρες ή ανατιναγμένα από χειροβομβίδες. Κάποιοι από τους τυχερούς που κατάφεραν να σωθούν βρήκαν καταφύγιο ανάμεσα στους θάμνους.


«Ένιωσα ότι πυροβολούσαν ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας», είπε ένας επιζών. «Κρύφτηκα σε έναν θάμνο... Ένιωθα ότι οι πυροβολισμοί έρχονταν από παντού. Κατάλαβα ότι θα μείνουμε εκεί για τουλάχιστον δύο ώρες. Και δεν είχα τίποτα πάνω μου. Και είπα, το μόνο πράγμα που θέλω είναι ένα όπλο. Θέλω κάτι για να μας προστατεύσει».



Τελικά, αυτός και οι φίλοι του, μερικοί από αυτούς ξυπόλητοι, αποφάσισαν να το ρισκάρουν και να προσπαθήσουν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο, περπατώντας αρκετά κοντά στο δρόμο. «Είπα, αν δούμε κάτι που να μοιάζει με αυτοκίνητα του στρατού ή της αστυνομίας, θα πάμε στο δρόμο. Διαφορετικά, θα μείνουμε μακριά. Όταν είδαμε αυτοκίνητα της αστυνομίας και του στρατού, καταλάβαμε ότι είναι ασφαλές μέρος».

Η Gili Yoskovich βρισκόταν ανάμεσα στους εκατοντάδες στο φεστιβάλ και περιέγραψε στο BBC πώς κρύφτηκε κάτω από ένα δέντρο σε ένα χωράφι, καθώς οι ένοπλοι περιφέρονταν και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν. «Ήταν... παντού με αυτόματα όπλα. Στέκονταν δίπλα στα αυτοκίνητα και άρχιζαν να πυροβολούν, αλλά συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ εύκολο να σκοτωθείς... επειδή όλοι πήγαιναν παντού».

«Οι τρομοκράτες έρχονταν από τέσσερα ή πέντε μέρη... οπότε δεν ξέραμε αν έπρεπε να πάμε εδώ, οπότε μετά μπήκα ξανά στο αυτοκίνητό μου και οδήγησα λίγο περισσότερο. Κάποιοι με πυροβολούσαν. Άφησα το αυτοκίνητο και άρχισα να τρέχω, είδα ένα μέρος με πολλά δέντρα πομέλο και πήγα εκεί. Βρέθηκα λοιπόν στη μέση [αυτού του χωραφιού] και ήμουν ξαπλωμένος στο πάτωμα. Ήταν η δεύτερη κρυψώνα που βρήκα και ήταν όλοι γύρω μου».



 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Χειροπέδες σε 6 πρόσωπα - Ερευνήθηκε αριθμός οικιών

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε χώρα τη Τρίτη, 23 Απριλίου, στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top