Μετά το Λούβρο, εντολή εκκένωσης και στις Βερσαλλίες - Απειλή για βόμβα

Μετά το Λούβρο, εντολή εκκένωσης και στις Βερσαλλίες - Απειλή για βόμβα

Ένα 24ωρο μετά την χθεσινή αιματηρή επίθεση με μαχαίρι ενός νεαρού ισλαμιστή σε σχολείο της πόλης Αράς και ενώ μυρίζει μπαρούτι στη Μέση Ανατολή, το Λούβρο, όπως και το ανάκτορο των Βερσαλλιών, δέχθηκαν απειλή για βόμβα με τις αρχές της Γαλλίας να λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Άμεση ήταν η εκκένωση των χιλιάδων επισκεπτών που ήταν εκείνη την ώρα εντός των κτιρίων.

«Το Λούβρο έλαβε μία γραπτό μήνυμα που αναφέρει κίνδυνο για το μουσείο και τους επισκέπτες του» και «επιλέξαμε (...) να το εκκενώσουμε και να το κλείσουμε για την ημέρα, ενώ πραγματοποιούμε τους απαραίτητους ελέγχους», δήλωσε εκπρόσωπος μετά την ανακοίνωση ότι το ιστορικό αξιοθέατο των Παρισίων βάζει σήμερα «λουκέτο» μέσω του Χ (πρώην Twitter).
 

Λίγα λεπτά μετά τις 5.00 το απόγευμα εκκενώθηκε και το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, ανέφερε μια αστυνομική πηγή.
 


 


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», η κυβέρνηση επιστράτευσε το επίλεκτο σώμα Sentinel», μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο του Αράς με τον καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ να βρίσκει ακαριαίο θάνατο και άλλους τρεις ενήλικες να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση .
 
Η πράξη αυτή χαρακτηρίστηκε ως «ισλαμική τρομοκρατία» από τον πρόεδρο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σήμερα, το Μέγαρο Ηλυσίων ανακοίνωσε την ανάπτυξη 7 χιλιάδων στρατιωτών στη γαλλική επικράτεια.

«Αυτοί οι στρατιώτες «θα κάνουν περιπολίες μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα και μέχρι νεωτέρας», διευκρίνισε το Ελιζέ , υπό τον φόβo ότι η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ θα επεκταθεί φθάνοντας και στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Λούβρο, «όσοι έχουν κάνει κράτηση για επίσκεψη στο μουσείο)κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αποζημιωθούν.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας ενώ είναι οικοδέσποινα του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ράγκμπι και σε λιγότερο από ένα χρόνο, θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE