ΚΟΣΜΟΣ

Λαγκάρντ - Οι αναταραχές στις αγορές κατέδειξαν πως οι κίνδυνοι μπορούν να εξαπλωθούν

Λαγκάρντ - Οι αναταραχές στις αγορές κατέδειξαν πως οι κίνδυνοι μπορούν να εξαπλωθούν

Οι πρόσφατες αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές δείχνουν πόσο γρήγορα οι κίνδυνοι μπορούν να εξαπλωθούν από τη μια οικονομία στην άλλη, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

“Αυτό που έχει διαφανεί στις τελευταίες εβδομάδες είναι πόσο πολύ η Ασία βρίσκεται στον πυρήνα της παγκόσμιας οικονομίας, και πόσο πολύ μια αναστάτωση σε μία αγορά στην Ασία μπορεί πραγματικά να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο", τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέδριο στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

Η κ. Λαγκάρντ είπε ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει αντιξοότητες από την προσπάθεια ισορροπίας της Κίνας, την αργή ανάπτυξη της Ιαπωνίας, την πτώση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και τις αβεβαιότητες που περιβάλλουν σε σχέση με την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Οι πολιτικές πρέπει να προσαρμοστούν σε κάθε χώρα, είπε η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι χώρες θα πρέπει κυρίως να ενισχύσουν την άμυνα τους σε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική, να τιθασεύσουν την υπερβολική πιστωτική επέκταση, να διατηρούν επαρκή αποθέματα ξένου συναλλάγματος και να ενισχύσουν τις νομοθεσίες.

“Οι αρχές και οι εποπτικές αρχές πρέπει να επαγρυπνούν ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αυτά τα νέα και καινοτόμα προϊόντα... οι κίνδυνοι αυτοί πρέπει να είναι υπό την παρακολούθηση των εποπτικών αρχών...”, σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top