ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και όμως ένα κυπριακό δεκασέλινο... γίνεται ρολόι! Δείτε πώς! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Και όμως ένα κυπριακό δεκασέλινο... γίνεται ρολόι! Δείτε πώς! – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι κι αν σας ακούγεται παράξενο, τι κι αν σας προκαλεί εντύπωση... Το Κυπριακό ρολόι-νόμισμα υπάρχει και είναι η πρώτη πατέντα του ρολογά κ. Φίλιππου Βαφέα από τη Λεμεσό.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Όλα ξεκίνησαν το 2012. Ήταν τότε που άρχισε να δείχνει τα πρώτα της «δόντια» η οικονομική κρίση. Ο κ. Φίλιππος, χρόνια ρολογάς στο επάγγελμα, σκεφτόταν τι να κάνει για να ξεφύγει έστω και λίγο από την κατρακυλά. Έτσι, ήρθε η ιδέα για το πρώτο ρολόι με το Κυπριακό νόμισμα.

 Γνώριζε τα μονοπάτια που θα ακολουθούσε, καθώς είχε εργαστεί παλαιότερα στην Ελβετία, σε μεγάλο εργοστάσιο ρολογιών.Χωρίς δεύτερη σκέψη, αγόρασε από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου περίπου 550 νομίσματα των 50 σεντς (Δεκασέλινα) και πήγε στην Ελβετία να μιλήσει για το πώς θα φτιαχτεί το πρώτο κυπριακό Ρολόι-Νόμισμα.

Υπάρχουν μόνο 500 συλλεκτικά στην αγορά!

Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, το ρολόι γίνεται από μάστορες στο εργοστάσιο της Ελβετίας, καθώς το νόμισμα χρειάζεται ειδική επεξεργασία για να κοπεί πολύ λεπτό, σε ελάχιστα χιλιοστά περίπου, ενώ η κατασκευή του είναι από αυθεντικό ατσάλι.

Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα ακόμη 200 κομμάτια, με το κάθε ρολόι να έχει το δικό του αριθμό. Όπως και για το καθένα, υπάρχει πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Τα ρολόγια αυτά έχουν ήδη γίνει γνωστά στην Κύπρο και σ’ όλο τον κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο το πρώτο ρολόι με αριθμό 001 ανήκει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, καθώς ο κ. Φίλιππος είχε υποσχεθεί (πριν από τις εκλογές του 2013) πως το πρώτο του ρολόι θα το έκανε δώρο στον επόμενο Πρόεδρο, αφού αυτή ήταν η δέσμευση που έκανε μόλις δημιούργησε την πατέντα του.

 Τι συμβολίζει το νόμισμα των 50 σεντς (δεκασέλινου)

 Το Κυπριακό νόμισμα των 50 σεντς συμβολίζει τις πολιτικές φιλοδοξίες την Κύπρου προς την Ευρώπη. Παρουσιάζει την αρπαγή και μεταφορά στην Κρήτη της Φοινικικής πριγκίπισσας Ευρώπης από τον μεταμορφωμένο σε ταύρο, θεό Δια. Η επιγραφή διαβάζει σε Κυπροσυλλαβική γραφή «Βασιλέως Τιμοχάρου» , Βασιλιάς του Μαρίου γύρω στον 4ο αιώνα π.χ .

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ! 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανθρώπινο μέλος σε παραλία: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στη θάλασσα - Συνεχίζονται στη ξηρά

Τάφος - Οπλοστάσιο: Ενώπιον Δικαστηρίου οι δύο συλληφθέντες - Δείτε φωτογραφία από τα όπλα που βρήκαν οι Αρχές

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Στιγμές τρόμου στον Μούτταλο: Άγνωστοι έκλεψαν πάνω από €5.000 - Έριξαν πυροβολισμούς

Adele: Τα συγχαρητήρια που έδωσε δημόσια στην κόρη του συντρόφου της



Θανατηφόρο στη Λάρνακα: 29χρονος μοτοσικλετιστής το νέο θύμα της ασφάλτου - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Θανατηφόρο στη Λάρνακα: 29χρονος μοτοσικλετιστής το νέο θύμα της ασφάλτου - Στη δημοσιότητα το όνομά του

Σε οδική σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 4.30 χθες το απόγευμα στο δρόμο Μενεού προς Περβόλια στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του ο Arun Kumar 29 ετών από την Ινδία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top