ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο βρετανικές ειδικές δυνάμεις - Ετοιμάζονται για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων από τη Γάζα

Στην Κύπρο βρετανικές ειδικές δυνάμεις - Ετοιμάζονται για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων από τη Γάζα

Στρατιώτες της μονάδας ειδικών δυνάμεων SAS του βρετανικού στρατού βρίσκονται στην Κύπρο σε εγρήγορση για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων από τη Γάζα, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Sun.

Η στρατιωτική υπο-μοίρα της SAS είναι επίσης σε ετοιμότητα για συμμετοχή σε πιθανή αποστολή συνοδείας των περίπου 200 Βρετανών πολιτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γάζα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Sun επισημαίνει ότι βάση αυτών των στρατιωτών της SAS είναι αυτό το διάστημα οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, που παρέχουν «στρατηγική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Προστίθεται ότι στην Κύπρο έχει φτάσει και μια διοικητική ομάδα διαχείρισης κρίσεων απαρτιζόμενη από 100 μέλη. Το κλιμάκιο αυτό έχει σταλεί στην περιοχή για την παροχή συνδρομής σε Βρετανούς υπηκόους που θα καταφέρουν να φύγουν από τη Γάζα, αλλά και που ενδεχομένως θα χρειαστούν βοήθεια και σε άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος, σε περίπτωση εξάπλωσης της σύρραξης.

Παρόμοιες στρατιωτικές και διοικητικές δυνάμεις είχε αποστείλει στην Κύπρο η βρετανική κυβέρνηση και πριν από τη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης από το αεροδρόμιο του Χαρτούμ την περασμένη άνοιξη, όταν σχεδόν 2.200 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από την πρωτεύουσα του Σουδάν από τις βρετανικές δυνάμεις, μέσω Κύπρου.

Εξάλλου, κλιμάκια του Υποργείου Άμυνας και της συνοριοφυλακής της Βρετανίας έχουν αναπτυχθεί στην Αίγυπτο, σε ετοιμότητα να υποδεχθούν Βρετανούς ομήρους και πολίτες που θα καταγράφουν να διασχίσουν τη διάβαση της Ράφα.

Εν τω μεταξύ, σε πρωινές δηλώσεις του ο Υφυπουργός Παιδείας της βρετανικής κυβέρνησης Ρόμπερτ Χάλφον σχολίασε πως οι περίπου 200 Βρετανοί υπήκοοι και οι υπόλοιποι ξένοι πολίτες που φέρονται να εμποδίζονται από τη Χαμάς να εγκαταλείψουν τη Γάζα θα μπορούσαν επίσης να κατηγοριοποιηθούν ως «όμηροι».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top