ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πόλος έλξης» για τους φοιτητές η Πάφος: Μπήκε δυναμικά στον τομέα της εκπαίδευσης – ΤΕΠΑΚ, AUB Mediterraneo και οι νέες εστίες την βάζουν στον χάρτη

«Πόλος έλξης» για τους φοιτητές η Πάφος: Μπήκε δυναμικά στον τομέα της εκπαίδευσης – ΤΕΠΑΚ, AUB Mediterraneo και οι νέες εστίες την βάζουν στον χάρτη

Δυναμικά μπήκε η Πάφος στον τομέα της εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο, εκπληρώνοντας το όνειρο κάθε φοιτητή. Η ανέγερση του ΤΕΠΑΚ, του AUB Mediterraneo και η υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών, έβαλαν την πανέμορφη πόλη της Πάφου στο χάρτη δίνοντας στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές, την ευκαιρία να ζήσουν την απόλυτη φοιτητική εμπειρία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ντεμπούτο έκαναν τον Σεπτέμβριο και τα δύο Πανεπιστήμια τα οποία, αποτελούν «στολίδι» για την πόλη της Πάφου, δίνοντάς της έτσι την ευκαιρία να καταστεί, όπως κι άλλες επαρχίες της Κύπρου, ως φοιτητική πόλη.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως, «η πόλη μας, έχει επενδύσει σημαντικά στον τομέα της εκπαίδευσης και η ανέγερση των πανεπιστημίων, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Κατανοούμε τη σπουδαιότητα της υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και τη σημασία της, για το μέλλον των φοιτητών. Η Πάφος είναι πραγματικά έτοιμη, να αγκαλιάσει και να φιλοξενήσει τους νέους φοιτητές».

Η πόλη μας, πρόσθεσε, «διαθέτει όλες τις ανέσεις που χρειάζονται οι φοιτητές για μια ευχάριστη και παραγωγική φοιτητική ζωή. Δημιουργήσαμε μια πόλη με υψηλής ποιότητας υποδομές και ένα φοιτητικό περιβάλλον που προσφέρει την κοινωνική συναναστροφή, τη νυχτερινή ζωή και γενικά τη διασκέδαση. Η ανακαίνιση και η ανάπλαση του Εμπορικού Παραδοσιακού Κέντρου της πόλης μας, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία απογευματινών και νυχτερινών μαγαζιών», τόνισε.

«Καλώ τους φοιτητές να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η Πάφος, τόσο ακαδημαϊκά όσο και κοινωνικά», κατέληξε ο Δήμαρχος Πάφου.

Γιατί η Πάφος είναι το όνειρο του κάθε φοιτητή

Η Πάφος, πέραν της αναβάθμισης και ανάπλασης που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια, κατέχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να καταστήσουν την πόλη, ως το όνειρο του κάθε σπουδαστή.

Η όμορφη πόλη της Αφροδίτης, προσφέρει στους φοιτητές της την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια πολιτιστική της κληρονομία, το αίσθημα της ασφάλειας, την εύκολη διακίνηση μέσω μεταφορών, το φθηνό κόστος ζωής και τις ποικίλες επιλογές για νυχτερινές εξόδους.

- Λεωφορεία, Περπάτημα ή Ποδηλατάδα: Όσον αφορά τις μεταφορές, το δίκτυο λεωφορείων στην Πάφο περιλαμβάνει τόσο αστικά όσο και προαστιακά δρομολόγια, ενώ δίνει και την ευκαιρία στους λάτρεις του περπατήματος ή της ποδηλασίας, να μπορούν να απολαύσουν τη διαδρομή τους προς το Πανεπιστήμιο.

- Φθηνό κόστος ζωής: Η Πάφος παρέχει έναν προσιτό και άνετο τρόπο ζωής για τους φοιτητές της, με το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος να κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ενοικίασης.

- Διασκέδαση: Παμπ, εστιατόρια, καφετέριες, παραλίες και θέρετρα, αρχαιολογικοί χώροι, κινηματογράφοι, θέατρα, πεζοπορία και θαλάσσιες δραστηριότητες είναι μερικές από τις πολλές επιλογές αναψυχής που προσφέρει η Πάφος.

- Πλούσια πολιτιστική κληρονομία: Η Πάφος, είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο ανοιχτό μουσείο, που ακόμη και η UNESCO την έχει καταχωρήσει στον κατάλογό της. Η Πέτρα του Ρωμιού, οι Τάφοι των Βασιλέων και το «Αρχαίο Ωδείο», είναι μόνο μερικά από τα πολλά εκπληκτικά αρχαιολογικά μνημεία που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί στην Πάφο.

American University of Beirut Mediterraneo

Το φημισμένο Πανεπιστήμιο άνοιξε τις πύλες του στην Πάφο στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, προσφέροντας μια ασύγκριτη εκπαιδευτική εμπειρία σε φοιτητές προπτυχιακού επιπέδου που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους.

Συνεχίζοντας την παράδοση του παγκοσμίως καταξιωμένου μητρικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, το δίδυμο Πανεπιστήμιο της Πάφου μεταφέρει και διατηρεί στην Κύπρο την Ακαδημαϊκή αριστεία των 157 χρόνων λειτουργίας του AUB, το οποίο ιδρύθηκε το 1866.

Σημειώνεται ότι, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Center φιλοξενούν το American University of Beirut - Mediterraneo, το οποίο είναι Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει εγγραφεί και αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Πανεπιστήμιο.

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις, έχουν παραχωρηθεί στο A.U.B - Mediterraneo για ένα χρόνο, ενώ αργότερα οι φοιτητές θα μετακινηθούν στα πολύ υποσχόμενα κτήρια του Πανεπιστημίου τα οποία, αναμένεται να επεκταθούν περεταίρω σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Σχολή Τεχνών και Επιστημών, θα προσφέρει πτυχία στις Πολιτικές Επιστήμες, τη Φιλοσοφία και τα Οικονομικά (Bachelor of Arts in Politics, Philosophy and Economics), Πληροφορικής (Bachelor of Science in Computer Science) και Ψυχολογίας (Bachelor of Science in Psychology).

Η Σχολή Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, θα προσφέρει πτυχίο στη Βιομηχανική Μηχανική (Bachelor of Science in Industrial Engineering) και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μηχανικής (Master Degree in Engineering Management).

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (School of Business), θα προσφέρει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Bachelor Degree in Business Administration) και μεταπτυχιακό στην Επιχειρηματική Ανάλυση (Master of Science in Business Analytics).

Δείτε φωτογραφίες American University of Beirut - Mediterraneo

Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας - ΤΕΠΑΚ

Οι νέες εγκαταστάσεις του ΤΕ.ΠΑ.Κ και συγκεκριμένα η Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας ανεγέρθηκε από τον Δήμο Πάφου και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2023, με χρηματοδότηση του Κράτους και Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Συγχρηματοδοτήθηκε επίσης, από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Θ.Αλ.Ε.Ι.Α.»

Ο Δήμος Πάφου παραχώρησε στο ΤΕΠΑΚ το οικόπεδο δίπλα από την Εκκλησία Παναγίας Παντάνασσας στο οποίο, επρόκειτο να αναγερθεί το νέο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, για την ανέγερση του Κτηρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η λειτουργία της Σχολής θα αρχίσει το 2023, με δυνατότητα φιλοξενίας πέραν των 1000 φοιτητών.

Στο νέο κτήριο της Διοίκησης Τουρισμού Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας θα λειτουργήσουν δύο Ακαδημαϊκά Τμήματα; το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας και το Τμήμα Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακού Επιχειρείν, και η Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας (ΑΞΙΚ).

Δείτε φωτογραφίες του ΤΕΠΑΚ

Νέες φοιτητικές εστίες στην Πάφο

Την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της Φοιτητικής Εστίας Δήμου Πάφου.

Η σύμβαση ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ και πρόκειται να ανεγερθούν 203 δωμάτια.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο Δήμαρχος Πάφου, «έτσι κάνουμε στεγαστική πολιτική ως Δήμος Πάφου. Η γη αγοράστηκε από τον Δήμο πρόσφατα και όλο το κόστος θα καλυφθεί από τον Δήμο. Θα είναι έτοιμες 25 Σεπτεμβρίου 2024 δηλαδή σε 11 μήνες ακριβώς!!! Η Πάφος αλλάζει!».

Δείτε φωτογραφίες από τις φοιτητικές εστίες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top