ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυτοί είναι οι μετανάστες που έσωσαν οι Κυπριακές Αρχές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αυτοί είναι οι μετανάστες που έσωσαν οι Κυπριακές Αρχές  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Πληροφορίες λένε ότι αρνούνται να φάνε και να πιούν νερό.

Την ζωή τους θα ίσως θα έχαναν οι 114 μετανάστες από την Συρία οι οποίοι επέβαιναν σε καίκι 40 ναυτικά μίλια έξω από την Κύπρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 23.30 χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ακυβέρνητο σκάφος μετέφερε 100 περίπου άτομα. 

Ευτυχώς οι Κυπριακές Αρχές κινητοποιήθηκαν έγκαιρα αφού οργανώθηκε άμεσα επιχείρηση σύμφωνα με το Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για τη διάσωση των προσφύγων με συμμετοχή πτητικών και πλωτών μέσων του Πολεμικού Ναυτικού και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης του ΚΣΕΔ ολοκληρώθηκε στις 06:00 με τη διάσωση και αποβίβαση όλων των προσφύγων στο Λιμένα Λάρνακας, μεταξύ των οποίων 30 μικρά παιδιά και 5 βρέφη.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε ειδικό χώρο κράτησης στην Κοκκινοτριμιθιά και σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται να φάνε και να πιούν νερό αφού ζητούν να φύγουν από την Κύπρο.

Φωτογραφίες από τον Γιάννο Νησιώτη

Διαβάστε περισσότερα Η Αστυνομία συνέλαβε τoυς εμπόρους ψυχών των μεταναστών που έφερναν παράνομα στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα Στην Κοκκινοτριμιθιά μεταφέρονται οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες - Ανάμεσα τους 30 μικρά παιδιά και 5 βρέφη!

Διαβάστε περισσότερα Σήμανε νυχτερινός συναγερμός στην Λάρνακα – Επιχείρηση διάσωσης 114 μεταναστών τα ξημερώματα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top