ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Δρομέας έμεινε παράλυτος για όλη του τη ζωή μετά από ατύχημα σε τραμπολίνο – «Βροχή» οι καταγγελίες να κλείσουν τα πάρκα

Λονδίνο: Δρομέας έμεινε παράλυτος για όλη του τη ζωή μετά από ατύχημα σε τραμπολίνο – «Βροχή» οι καταγγελίες να κλείσουν τα πάρκα

Θύματα ατυχημάτων σε πάρκα τραμπολίνου στο Λονδίνο αποκάλυψαν πώς υπέστησαν φρικτούς τραυματισμούς και ζητούν να σταματήσει η λειτουργία τους. Σε μία περίπτωση ένας δρομέας έμεινε παράλυτος για όλη του τη ζωή. Πρόκειται για έναν από τους πολλούς τραυματίες στο Flip Out, μια εταιρεία με 30 πάρκα σε όλη τη χώρα και ανοίγει ένα νέο στο Canary Wharf του Λονδίνου μέσα στην χρονιά.

Ο αγρότης και μανιώδης δρομέας Daniel Moseley ήταν 20 ετών όταν υπέστη διπλό κάταγμα στον αυχένα αφού επιχείρησε μια διπλή τούμπα προς τα εμπρός σε ένα λάκκο αφρού στο Flip Out Stoke, στο Stone του Staffordshire. Η Ρεβέκα Λόουντεν είναι άλλο ένα θύμα. Ο αστράγαλός της παραλίγο να αποκοπεί αφού, όπως λέει, πήρε συμβουλές για το πώς να πηδήξει από ύψος σε ένα λάκκο με αφρό στη Γλασκώβη.

Τα φρικτά ατυχήματα οδήγησαν τους εξαγριωμένους πελάτες να ζητούν από τα πάρκα τραμπολίνο να αντιμετωπίσουν καταγγελία για τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, αποκαλύπτει η Daily mail. Τα περισσότερα ατυχήματα προκλήθηκαν όταν οι πελάτες του πάρκου πηδούσαν από έναν πυλώνα ύψους τεσσάρων μέτρων, σε ένα λάκκο γεμάτο αφρό.

Δύο πρώην ιδιοκτήτες τραμπολίνων που διαχειρίζονταν το Flip Out Chester παραδέχθηκαν στο δικαστήριο αδικήματα υγείας και ασφάλειας μετά το σπάσιμο της πλάτης 11 ατόμων – εκ των οποίων τρία σε μία μόνο ημέρα – το 2017.

Είχαν διατυπωθεί ανησυχίες για την ασφάλεια του πάρκου όταν δεκάδες επισκέπτες άρχισαν να «τραυματίζονται σε καθημερινή βάση», με τους ιδιοκτήτες του κοντινού νοσοκομείου Countess of Chester να προειδοποιούν ότι οι εξειδικευμένοι ορθοπεδικοί χειρουργοί αντιμετώπιζαν μεγάλη πίεση σε περιστατικά σπασμένων οστών. Οι εξαγριωμένοι πελάτες ζητούν να διερευνηθούν τα επικίνδυνα πάρκα τραμπολίνο.

Δύο από τους υπεύθυνους των πάρκων, οι Ντέιβιντ Σάτλγουορθ και Μάθιου Μέλινγκ, δήλωσαν ένοχοι για αδικήματα υγείας και ασφάλειας όταν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο του Τσέστερ τον περασμένο μήνα.

Ο Σάτλγουορθ, ένα από τα τρία αδέλφια, είναι παντρεμένος και ζει σε μια σύγχρονη μονοκατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων αξίας 290.000 στερλινών – (περίπου 350.000 ευρώ) στο Μπάρλαστον, στα περίχωρα του Στόουκ-ον-Τρεντ, στο Στάφορντσάιρ. Ο κ. Σάτλγουορθ, 59 ετών, στο παρελθόν διηύθυνε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων μια εταιρεία εκτύπωσης και συσκευασίας. Ο ίδιος και η σύζυγός του, 60 ετών, που ζουν επίσης σε ένα ακριβό οίκημα στο Στόουν του Στάφορντσαϊρ, είναι σήμερα διευθυντές μιας εγκατάστασης γυμναστικής, που εδρεύει στο Στόουκ.

Στον απόηχο της συγκλονιστικής δικαστικής υπόθεσης, άλλοι λάτρεις του τραμπολίνου και ανήσυχοι γονείς εμφανίστηκαν εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα δεκάδες παρόμοια πάρκα που εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα.

 

«Η συμμετοχή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο»

Πριν από την επίσκεψή τους στο πάρκο, οι επισκέπτες του τραμπολίνου καλούνται να υπογράψουν μια δήλωση παραίτησης, στην οποία δηλώνουν τυχόν προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα και ότι «η συμμετοχή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο». Το έγγραφο προειδοποιεί ότι το Flip Out δεν παρέχει άμεση επίβλεψη των συμμετεχόντων και ότι τα άτομα είναι υπεύθυνα για τις πράξεις τους. Λέει ότι η εταιρεία δεν θα παρέχει ιατρικές συμβουλές σε περίπτωση τραυματισμού.

Τραυματίας ζητά να κλείσουν τα συγκεκριμένα πάρκα – «Το πόδι μου κρεμόταν από τους τένοντες»

Η Ρεβέκα Νας, η οποία έσπασε τον αστράγαλό της στο πάρκο Flip Out του Τσίτσεστερ το 2019, ζήτησε να κλείσουν τα πάρκα αν δεν αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια. Η ίδια δήλωσε στη MailOnline: «Με ενθάρρυνε το μέλος του προσωπικού στο τμήμα να πηδήξω προς τα πίσω για να κερδίσω περισσότερο ύψος. Καθώς πήδηξα πίσω, ο αστράγαλός μου γύρισε 90 μοίρες κάτω από το κεφάλι μου καθώς προσγειώθηκα στο τραμπολίνο, σπάζοντας τον αστράγαλο και ανοίγοντάς τον εντελώς κάτω από την πίεση. «Το πόδι μου κρεμόταν από τους τένοντες και ήταν στραμμένο προς τη λάθος κατεύθυνση. Μέχρι να φτάσω στο νοσοκομείο με ενημέρωσαν ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε ακρωτηριασμό».

Ευτυχώς για τη Ρεβέκα είχε «έναν πολύ καλό χειρουργό που μπόρεσε να επανασυνδέσει το πόδι και να κλείσει την πληγή», αλλά ήταν «τόσο άσχημα σχισμένο» που υπήρχε δυσκολία να καθοριστεί πού ήταν συνδεδεμένοι οι σχισμένοι σύνδεσμοι και τένοντες. Ως αποτέλεσμα, η Ρεβέκα είπε ότι χρειάστηκε να περάσει δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο και να πάρει αναρρωτική άδεια από την εργασία της για τέσσερις μήνες, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά της, καθώς είχε ξεκινήσει μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα. «Ήμουν τότε ανύπαντρη μητέρα ενός πεντάχρονου παιδιού, οπότε ήταν μια πολύ αγχωτική περίοδος», πρόσθεσε.

Οι δικηγόροι λένε ότι έχουν κατακλυστεί από τηλεφωνήματα ανθρώπων που έχουν τραυματιστεί στα πάρκα. Εκπρόσωπος της Flip Out μετά τη δικαστική υπόθεση δήλωσε: «Τα περιστατικά αφορούν ένα συγκεκριμένο κομμάτι εξοπλισμού που έκλεισε αμέσως. Τα συστήματα και οι διαδικασίες μας έχουν εξελιχθεί σημαντικά από τότε».

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top