ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ: «Παίζετε με τη φωτιά - Σας έχουμε δείξει μόνο λίγη από την ισχύ μας»

Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ: «Παίζετε με τη φωτιά - Σας έχουμε δείξει μόνο λίγη από την ισχύ μας»

Νέα αυστηρή προειδοποίηση στη Χεζμπολάχ, η οποία επιχειρεί κατά του Ισραήλ στα βόρεια σύνορά του, έστειλε τη Δευτέρα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο Ιραηλινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα περιστατικά ασφαλείας στα σύνορα με τον Λίβανο, κατά την επίεσκεψή του σε στρατιωτικη μονάδα, είπε: «Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορούν να επεκτείνουν τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών μας και εναντίον αμάχων. Αυτοί παίζουν με τη φωτιά».

«Τα πυρά τους θα απαντηθούν με πολύ ισχυρότερα πυρά. Ας μη μας δοκιμάσουν επειδή δείξαμε μόνο λίγη από τη δύναμή μας», προειδοποίησε και πρόσθεσε: «Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στο βορρά και θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και στο νότο».

Από την πλευρά του, μήνυμα τόσο στη Χαμάς, όσο και στη Χεζμπολάχ έστειλε ο Μπένι Γκαντζ, ο οποίος συμμετέχει στο πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ισραήλ. «Λέω στους εχθρούς μας από το νότο και από το βορρά - έχει έρθει η ώρα σας», είπε κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε σε περιοχές συγκέντρωσης στο νότο και σε οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εργαζόμαστε στη συνοριακή γραμμή και βαθιά στην περιοχή για να απομακρύνουμε κάθε απειλή. Υπάρχουν πολλοί που παρέμειναν στους οικισμούς που δεν εκκενώθηκαν, είμαστε υποχρεωμένοι να τους προστατεύσουμε, να τους βοηθήσουμε και οικονομικά και αυτό θα κάνουμε», πρόσθεσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, αλλά και στους ομήρους, λέγοντας: «Θέλω να τους πω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια. Είναι σημαντικό για μένα να πω σε ολόκληρη την ισραηλινή κοινωνία και ιδιαίτερα στα μέλη των οικογενειών των απαχθέντων - να είστε σίγουροι ότι ακόμη και σε αυτές τις στιγμές κάνουμε τα πάντα, στρατιωτικά και πολιτικά, για να επιστρέψουν οι αγαπημένοι σας».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω…» - Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και ο Επιτάφιος

Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω…» - Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και ο Επιτάφιος

Η Μεγάλη Παρασκευή, η Παρασκευή προ του Πάσχα, είναι μέρα πένθους και νηστείας για όλη την Χριστιανοσύνη καθώς τότε κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top