ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Παχύσαρκος δολοφόνος που μαχαίρωσε τη φίλη του 57 φορές αποφυλακίστηκε για να κάνει δίαιτα στο σπίτι του

Ιταλία: Παχύσαρκος δολοφόνος που μαχαίρωσε τη φίλη του 57 φορές αποφυλακίστηκε για να κάνει δίαιτα στο σπίτι του

Ένας παχύσαρκος δολοφόνος ο οποίος σκότωσε τη φίλη του με 57 μαχαιριές μετά από καυγά που είχε μαζί της αποφυλακίστηκε επειδή δεν μπορεί να ακολουθήσει πρόγραμμα αδυνατίσματος μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ο Dimitri Fricano, από την Biella της βόρειας Ιταλίας, σκότωσε την Erika Preti, 28 ετών, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Σαρδηνία το 2017. Αλλά παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης για την βάναυση επίθεση, ένας δικαστής έκρινε ότι είναι πρέπει να στη φυλακή για να μην πεθάνει από την παχυσαρκία. Ο δικαστής αποφάσισε να βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο δολοφόνος ήταν 117 κιλά το 2019, αλλά πήρε γρήγορα βάρος μπήκε στη φυλακή. Το προσωπικό της φυλακής είπε ότι ήταν τόσο βαρύς που χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι ή πατερίτσες για να μετακινηθεί και χρειαζόταν φροντίδα που δεν μπορούν να του παρέχουν. Αυτό σημαίνει ότι θα αποφυλακιστεί μετά από μόλις ένα χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι πως η δίκη του εξαρχής είχε καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αν και ο Fricano ισχυρίστηκε αρχικά ότι η Erika είχε δολοφονηθεί από ληστές, αργότερα παραδέχτηκε: «Με προσέβαλε για το ψωμί και στη συνέχεια με χτύπησε στο κεφάλι. Έτσι τη σκότωσα».

Η ομάδα υπεράσπισής του δήλωσε ότι ο πελάτης τους παλεύει με μια σειρά προβλημάτων, όπως το σύνδρομο αγχώδους-καταθλιπτικής βουλιμίας, διαταραχή προσωπικότητας και υπνική άπνοια. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι διατρέχει τόσο υψηλό κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων που χρειάζεται ειδική διατροφή την οποία δεν μπορεί να ακολουθήσει στη φυλακή.

Καταρρακωμένοι είναι οι γονείς της Erica από την απόφαση του δικαστή να στείλει σε κατοίκον περιορισμό τον δολοφόνο της κόρης τους

Συντετριμμένη η οικογένεια της Erika είναι έξαλλη με την απόφαση αυτή και ο πατέρας της Fabrizio Preti δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Corriere della Sera ότι ακόμη και οι ισχυροί γκάνγκστερ δεν αντιμετωπίζονται τόσο καλά στη φυλακή. «Κατ' οίκον περιορισμός για τον Dimitri; Είναι μια ντροπιαστική απόφαση. Κανείς δεν θα μου δώσει πίσω το κοριτσάκι μου. Αλλά για εμάς, ο πόνος είναι ακόμα μεγαλύτερος που αφέθηκε ελεύθερος τόσο σύντομα. Ο χρόνος, λένε, γιατρεύει τις πληγές, αλλά όχι αυτές των δύο γονιών που τους πήραν την κόρη τους.

Όταν κάποιοι φίλοι με ενημέρωσαν, αφού το διάβασαν στο διαδίκτυο, ότι ο Dimitri είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, μια πληγή άνοιξε ξανά. Ήταν σαν να δέχομαι μια μαχαιριά στην καρδιά. Η δική του περίπτωση είναι σπάνια. Να σκεφτεί κανείς ότι ούτε καν η Μαφία δεν λαμβάνει αυτή τη μεταχείριση. Ωστόσο, με διαβεβαίωσαν ότι αν αναρρώσει, θα επιστρέψει στο κελί. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι πραγματικά πολύ πιθανό».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top