Tα de facto, που γίνονται... τετελεσμένα

Tα de facto, που γίνονται... τετελεσμένα

Όταν τον περασμένο Οκτώβρη υπογραφόταν το κείμενο συναντίληψης για τη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μεγάλο μέρος της πολιτικής σκηνής του τόπου, θεώρησε ότι το θέμα έληξε με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Σύντομα διαπιστώθηκε το αυτονόητο. Ότι η Τουρκία ποτέ δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Τα έργα στην Πύλα έχουν παγώσει και τόσο τα ΗΕ όσο και η Κυπριακή Δημοκρατία για άλλη μια φορά, προσπαθούν να σώσουν... ότι σώζεται.

Τα νέα τετελεσμένα που επιδιώκει η Τουρκική πλευρά αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι η επέλαση των Τούρκων δεν σταμάτησε και δεν πρόκειται να σταματήσει.

Απο την Πύλα, στον Άγιο Δομέτιο και απο το γήπεδο της Τσετίν Καγιά ως τα Στροβίλια και τη Δένεια...

Η ιστορία έχει αποδείξει οτι πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι η προέλαση εντός της νεκρής ζώνης με σκοπό την δημιουργία τετελεσμένων και ότι ακόμα και σε εκείνη την περίπτωση όπου θα υπάρξει κάποιο παράθυρο ευκαιρίας για επανέναρξη των συνομιλιών, θα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα ως προς την διαπραγμάτευση.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, οι de facto κινήσεις μετατρέπονται σε τετελεσμένα και δεν γνωρίζουμε εάν τα μέτρα τα οποία έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία που όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης "κάποια θα είναι ορατά και κάποια όχι", θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα.

Ίδωμεν...

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στα άκρα οι Αστυνομικοί: Λευκή απεργία και θεαματικές διαμαρτυρίες εν μέσω της Προεδρίας – «Δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις μοχλός πίεσης» λέει ο Φυτιρής

Στα άκρα οι Αστυνομικοί: Λευκή απεργία και θεαματικές διαμαρτυρίες εν μέσω της Προεδρίας – «Δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις μοχλός πίεσης» λέει ο Φυτιρής

Σε τροχιά επικίνδυνης κλιμάκωσης εισέρχεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης – Αστυνομικών, με φόντο την περικοπή των υπερωριών και ενώ η Κύπρος ετοιμάζεται να αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία αρχηγών ξένων κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE