ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tα de facto, που γίνονται... τετελεσμένα

Tα de facto, που γίνονται... τετελεσμένα

Όταν τον περασμένο Οκτώβρη υπογραφόταν το κείμενο συναντίληψης για τη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μεγάλο μέρος της πολιτικής σκηνής του τόπου, θεώρησε ότι το θέμα έληξε με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Σύντομα διαπιστώθηκε το αυτονόητο. Ότι η Τουρκία ποτέ δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Τα έργα στην Πύλα έχουν παγώσει και τόσο τα ΗΕ όσο και η Κυπριακή Δημοκρατία για άλλη μια φορά, προσπαθούν να σώσουν... ότι σώζεται.

Τα νέα τετελεσμένα που επιδιώκει η Τουρκική πλευρά αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι η επέλαση των Τούρκων δεν σταμάτησε και δεν πρόκειται να σταματήσει.

Απο την Πύλα, στον Άγιο Δομέτιο και απο το γήπεδο της Τσετίν Καγιά ως τα Στροβίλια και τη Δένεια...

Η ιστορία έχει αποδείξει οτι πάγια πολιτική της Τουρκίας είναι η προέλαση εντός της νεκρής ζώνης με σκοπό την δημιουργία τετελεσμένων και ότι ακόμα και σε εκείνη την περίπτωση όπου θα υπάρξει κάποιο παράθυρο ευκαιρίας για επανέναρξη των συνομιλιών, θα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα ως προς την διαπραγμάτευση.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως, οι de facto κινήσεις μετατρέπονται σε τετελεσμένα και δεν γνωρίζουμε εάν τα μέτρα τα οποία έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία που όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης "κάποια θα είναι ορατά και κάποια όχι", θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα.

Ίδωμεν...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση SIGMA: «Θρίλερ» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ - Οι επιδόσεις ΠτΔ και Κυβέρνησης - Ποιοι Υπουργοί πέρασαν την… βάση

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Πότε έρχονται βροχές και σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας - Στο στόχαστρο πάνω από 500 οντότητεςΗ εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Μια εικόνα με πολλά μηνύματα για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ η οποία καταγράφει στην ουσία την απογοήτευση που εκφράζουν οι πολίτες από την παρούσα κυβέρνηση σε ποσοστό 52%.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top