Στρατηγική αναβάθμιση με μετρήσιμα έργα, η νέα ατζέντα Κύπρου και ΗΑΕ
Μόνο συμβολική δεν είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εκδοθέν Διάταγμα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κατά τη ζύγιση και συσκευασία οποιουδήποτε αγαθού στην παρουσία του καταναλωτή, αφαιρείται το βάρος του συσκευαστικού υλικού (τάρα) ώστε η τελική τιμή χρέωσης να αφορά μόνο στο καθαρό βάρος του αγαθού.
Σημειώνεται ότι το Διάταγμα δεν εφαρμόζεται σε συσκευαστικό υλικό (τάρα) με συνολικό βάρος μέχρι 4 γραμμάρια, αλλά και ούτε στα προσυσκευασμένα προϊόντα.
Το Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο αριθμό των καταναλωτικών συναλλαγών οι οποίες περιλαμβάνουν τέτοιου είδους συσκευασίες, αναμένει ότι το μέτρο αυτό θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση για τους καταναλωτές.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




