ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ για Αγιο Δομέτιο: «Καλώ αυτούς, οι οποίοι ειρωνεύονται να επισκεφθούν την περιοχή»

ΠτΔ για Αγιο Δομέτιο: «Καλώ αυτούς, οι οποίοι ειρωνεύονται να επισκεφθούν την περιοχή»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για «ορατά και αόρατα» μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση σε σχέση με το περιστατικό στη νεκρή ζώνη του Αγίου Δομετίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «βλέπω την ειρωνεία από κάποιους, όχι από εσάς φυσικά, για τα αόρατα και τα ορατά. Καλώ αυτούς, οι οποίοι ειρωνεύονται να επισκεφθούν την περιοχή, δεν το έπραξαν προφανώς, δεν μίλησαν με τους κατοίκους.

Ένιωσα την ανάγκη να πω χθες εκεί, το είπα και ψες, ότι πρώτο μου μέλημα είναι η ασφάλεια των κατοίκων. Και χάρηκα από τη συζήτηση που είχα ότι, ναι, οι κάτοικοι βλέπουν τα μέτρα, για αυτούς έγιναν εξάλλου και όχι για να τα χαιρετίσει ο οποιοσδήποτε άλλος, ο κόσμος που είναι εκεί μας ενδιαφέρει. Και χαίρομαι που τα μέτρα που λήφθηκαν τους έχουν ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ωστόσο η κάμερα που τοποθέτησαν οι Τούρκοι είναι εκεί και λειτουργεί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «σίγουρα είναι εκεί, είναι κάτι απαράδεκτο, παραβιάζει, αλλά την ίδια στιγμή εμείς κάνουμε, πάντα μέσα στο πλαίσιο των δικών μας δυνατοτήτων, αυτά που πρέπει να κάνουμε με προτεραιότητα την ασφάλεια των κατοίκων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top