ΕΛΛΑΔΑ

«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν - Το μήνυμα στον «φίλο Κυριάκο»

«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν - Το μήνυμα στον «φίλο Κυριάκο»

Περίπου 3500 αστυνομικοί αναμένεται να βρίσκονται επί ποδός κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελληνική πρωτεύουσα, ο οποίος φτάνει στις 11.00 το πρωί.

Τρία αεροσκάφη θα προσγειωθούν στο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταφέροντας τον Ταγίπ Ερντογάν και τη συνοδεία του. Υπουργοί της Κυβέρνησης του, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Απο το πρωί της Πέμπτης, θα γίνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους της Αττικής και ιδιαίτερα τις ώρες που θα κινείται η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου Προέδρου.

Ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται σε όλα τα μεγάλα κτίρια της Ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ από αέρος εικόνα θα δίνουν ελικόπτερα και drone.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Στις 11.30 ο Τούρκος Πρόεδρος θα γίνει δεκτός απο την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στις 12.15 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 13.00 θα γίνουν δηλώσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υποβληθούν ερωτήσεις.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Το μήνυμα Ερντογάν πριν την επίσκεψη στην Αθήνα.

Λίγο πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, ο Ταγίπ Ερντογάν λέει στον "φίλο του Κυριάκο."
"Απο πλευράς μας δεν έχει αλλάξει τίποτα. Νομίζω ότι αυτό που άλλαξε πρόσφατα είναι ότι η ελληνική πλευρά έχει αναθεωρήσει την οπτική της απέναντί μας και άρχισε να κατανοεί ότι είμαστε ένα έθνος που δεν θα αρνηθεί ποτέ τη χείρα φιλίας που θα του απλωθεί."

Ποιές συμφωνίες θα υπογραφούν

Στη διάρκεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας θα υπογραφούν συμφωνίες και μνημόνια στους τομείς της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, της έρευνας και της τεχνολογίας.

Εκείνο το οποίο θεωρείται ως το πιό σημαντικό είναι η υπογραφή συμφωνίας, εάν και εφόσον επιτευχθεί, στο θέμα του μεταναστευτικού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες μεταδίδονται τις τελευταίες ώρες, η Ελλάδα σχεδιάζει να χορηγήσει σε Τούρκους πολίτες προσωρινή βίζα που θα διευκολύνει την επίσκεψη σε ορισμένα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top