ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο του αστυνομικού που τραυματίστηκε - Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο του αστυνομικού που τραυματίστηκε - Η κατάσταση της υγείας του

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται ο αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά την διάρκεια του αγώνα βόλεϊ για το Λινγκ Καπ ανδρών μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, λίγο πριν τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και και μετά από σχεδόν τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη μόλις μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σημειωτέον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, παρά ταύτα άνοιξε αμέσως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.

Πηγές του νοσοκομείου τόνισαν στο protothema.gr ότι o αστυνομικός έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, που σημαίνει έχει χάσει πολύ αίμα, γι αυτό και διασωληνώθηκε αμέσως και υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Παράλληλα, κρίσιμες θα είναι πλέον οι επόμενες ώρες καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο, αφού ένας από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες αυτή τη στιγμή είναι ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος που έχασε.

Στο νοσοκομειο μετέβησαν τόσο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

Λίγο πριν τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής το Γενικό Κρατικό Νίκαιας εξέδωσε και ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.»

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο, όταν περίπου 150 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες και αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό:
Παράλληλα λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» σημειώθηκε νωρίτερα και δεύτερο περιστατικό με έναν 52χρονο με καρδιολογικό πρόβλημα. Ο άνδρας λόγω της έντασης που προκλήθηκε από τα επεισόδια και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες ο 52χρονος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.Η ΕΛΑΣ έδιωξε τα γυναικόπαιδα και κράτησε τους άνδρες στο γήπεδο

Αμέσως μετά τη λήξη των επεισοδίων η ΕΛΑΣ ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό αυτού που πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα και κατ’ επέκταση απέκλεισε το γήπεδο. Άφησε τις γυναίκες και τα παιδιά να αποχωρήσουν και κράτησε εγκλωβισμένους τους άνδρες. Κατά πληροφορίες αυτοί ήταν εκατοντάδες και σκοπός της ΕΛΑΣ ήταν να περάσουν όλοι από έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθεί ποιοι και πόσοι είχαν εμπλοκή με με τα επεισόδια και τον τραυματισμό του αστυνομικού.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφού στο σημείο είχαν φτάσει δεκάδες κλούβες άρχισε η διαδικασία των προσαγωγών με τους προσαχθέντες να πηγαίνουν στο Αλλοδαπών.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε πάνω από 400 προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι μεταφέρθηκαν όλοι στο Αλλοδαπών καθώς δεν υπήρχε χώρος στη ΓΑΔΑ για όλους.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top