ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αδρανής η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, χωρίς σοβαρή καμπάνια η επαρχία τον χειμώνα», καταγγέλλει ο Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ

«Αδρανής η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, χωρίς σοβαρή καμπάνια η επαρχία τον χειμώνα», καταγγέλλει ο Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ

Την ανάγκη οι παράγοντες και οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης Αμμοχώστου να ενσκήψουν σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού ώστε να επιλύσουν, ως ένα βαθμό, το τεράστιο πρόβλημα εποχικότητας που κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, πλήττει την επαρχία, τονίζει ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων Παναγιώτης Κωνσταντίνου.

Κι ενώ αυτή την περίοδο τα ξενοδοχεία και κατ’ επέκταση οι τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην επαρχία Αμμοχώστου είναι μετρημένες στα δάκτυλα των χεριών, μόλις τρία ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά στον Πρωταρά κι έξι στην Αγία Νάπα, ο κ.Κωνσταντίνου επισημαίνει την ανάγκη όπως το πρόβλημα της εποχικότητας να τύχει μιας διεξοδικής ανάλυσης, σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής.

Μιλώντας στη σελίδα μας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου ανέφερε ότι εκτός από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά την χειμερινή περίοδο, θα πρέπει να διοργανώνονται και άλλες μορφές εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δοθεί έμφαση και σ’ εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως για παράδειγμα ο αθλητικός και ο συνεδριακός τουρισμός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας (σπα, θεραπείες κτλ.).

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου σημειώνει και την ανάγκη όπως η επαρχία εμπλουτιστεί με έργα υποδομής που να εξυπηρετούν τον χειμερινό τουρισμό. «Είναι ένας συνδυασμός γεγονότων που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα, ως επαρχία, να επιλύσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας. Εάν έλθει ο ξένος τουρίστας τον χειμώνα και υστερούμε σε υποδομές και εκδηλώσεις, τότε θα τον απογοητεύσουμε και θα τον αποτρέψουμε από το να μας επισκεφθεί ξανά. Πρέπει να δούμε το θέμα της εποχικότητας πιο σφαιρικά, σε συνεργασία με τους Δήμους Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Ακόμα και στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, όπου παλιά φιλοξενούσαμε κατά την χειμερινή περίοδο έναν μεγάλο αριθμό ξένων ποδοσφαιρικών ομάδων για σκοπούς προετοιμασίας, αντί να βελτιωνόμαστε, δυστυχώς τα πράγματα γίνονται χειρότερα χρόνο με τον χρόνο. Πολλές ομάδες μας έχουν εγκαταλείψει», επισήμανε.

Ο πόλεμος και η ΕΤΑΠ

Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων ανέφερε, επίσης, ότι ο πόλεμος στο Ισραήλ έχει επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην επαρχία Αμμοχώστου, λέγοντας ότι από τα μέσα περασμένου Νοεμβρίου άρχισαν οι ακυρώσεις κρατήσεων από διάφορες χώρες, ιδιαίτερα από την κεντρική Ευρώπη, ενώ ούτε καινούργιες κρατήσεις έγιναν, κυρίως λόγω του φόβου που προκάλεσε η πολεμική σύρραξη στην γειτονική χώρα.

Παράλληλα, ο κ.Κωνσταντίνου εξέφρασε την άποψη ότι ευθύνη για την υφιστάμενη κατάσταση του χειμερινού τουρισμού στην ελεύθερη Αμμόχωστο φέρουν τόσο η τοπική εταιρεία τουρισμού, όσο και το τοπικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο. «Υπάρχει δυσλειτουργία στη συνεργασία των δύο αυτών οργανισμών και αυτό δεν βοηθά καθόλου την επαρχία μας.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής ελεύθερης Αμμοχώστου υπολειτουργεί τα τελευταία χρόνια, διότι οι δύο δήμοι, Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, είχαν διαφορές μεταξύ τους. Εφόσον δεν κάνουμε σωστή προβολή στο εξωτερικό, τότε πώς θέλουμε να έχουμε τουρισμό και τον χειμώνα. Εάν η εταιρεία τουρισμού δούλευε σωστά, τότε και οι ιδιώτες επιχειρηματίες θα ήταν πιο πρόθυμοι να συνδράμουν οικονομικά στην καμπάνια της επαρχίας μας στο εξωτερικό, κάτι που γίνεται στις άλλες επαρχίες.

Δυστυχώς, όμως, η δική μας ΕΤΑΠ είναι αδρανής ως ένα βαθμό. Ευελπιστούμε με τις αλλαγές που έγιναν ν’ αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση», κατέληξε ο Π. Κωνσταντίνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top