ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 5,6% παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο ο δείκτης εργατικού κόστους

Αύξηση 5,6% παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο ο δείκτης εργατικού κόστους

Ετήσια μεταβολή 5,6% παρουσίασε το τρίτο τρίμηνο του έτους Δείκτης Εργατικού Κόστους, παρουσιάζοντας μικρή επιβράδυνση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι δύο συνιστώσες του εργατικού κόστους, οι μισθοί και τα ημερομίσθια ανά ώρα εργασίας και το μη μισθολογικό κόστος ανά ώρα εργασίας σημείωσαν αύξηση 5,8% και 4,8% αντίστοιχα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Διορθωμένος ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, ο Δείκτης Εργατικού Κόστους σημείωσε αύξηση 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ωριαίο εργατικό κόστος που αναφέρεται στους μισθούς και ημερομίσθια, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 0,7% και το ωριαίο μη μισθολογικό κόστος, διορθωμένο ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις, σημείωσε αύξηση 0,4%.

Το 2ο τρίμηνο του 2023 ο Δείκτης Εργατικού Κόστους παρουσίασε αύξηση 6,4%, ενώ το πρώτο τρίμηνο η αύξηση διαμορφώθηκε στο 4,4%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης χρησιμοποιείται ως ένδειξη για την πληθωριστική πίεση που μπορεί να προκύψει από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top