LIKE ONLINE

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου - Ποιες έχουν τους περισσότερους επισκέπτες

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου - Ποιες έχουν τους περισσότερους επισκέπτες

Το Παρίσι ανακηρύχθηκε και πάλι ο πιο ελκυστικός προορισμός πόλης στον κόσμο, σύμφωνα με ετήσια έκθεση της παγκόσμιας εταιρείας έρευνας αγοράς Euromonitor International.

Ο δείκτης Top 100 City Destinations Index 2023, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία δεδομένων Lighthouse, εξέτασε τις κορυφαίες πόλεις από όλο τον κόσμο και τις κατέταξε με κριτήρια όπως ο τουρισμός, η βιωσιμότητα, οι οικονομικές επιδόσεις και η υγεία και η ασφάλεια.

Η Ευρώπη κυριάρχησε, με επτά από τις 10 κορυφαίες πόλεις και 63 χώρες στην πρώτη 100άδα. Οι μόνες μη ευρωπαϊκές πόλεις στην πρώτη 10άδα ήταν το Ντουμπάι στο νούμερο 2, το Τόκιο στο νούμερο 4 και η Νέα Υόρκη στο νούμερο 8.

Η Μαδρίτη ήρθε τρίτη, ενώ το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και η Ρώμη βρέθηκαν στις θέσεις 5, 6 και 7 αντίστοιχα. Η Βαρκελώνη και στη συνέχεια το Λονδίνο συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Η Ασία τα πήγε καλά στην πρώτη 20άδα, καθώς η Σιγκαπούρη (11), η Σεούλ (14), η Οσάκα (16) και το Χονγκ Κονγκ (17) μπήκαν στη λίστα.

Η έκθεση αποδίδει την επιτυχία της Ευρώπης στην "ταχεία αστικοποίηση και την ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας". Οι ταξιδιώτες επιθυμούν πλέον γρήγορο διαδίκτυο, ευέλικτες επιλογές κρατήσεων και χώρους για απομακρυσμένη εργασία. Η Euromonitor International δήλωσε: "Η βελτίωση της βιωσιμότητας, των δικτύων μεταφορών και του κοινωνικού αντίκτυπου είναι μερικοί από τους βασικούς στόχους που υιοθετούν σήμερα οι πόλεις για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, να βελτιώσουν την τουριστική τους προσφορά και να προσφέρουν ένα απρόσκοπτο ταξίδι στον πελάτη".

Το Τόκιο μπήκε στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά, γεγονός που σύμφωνα με την έκθεση οφείλεται στη βελτίωση των τουριστικών υποδομών, στη χαλάρωση των κανονισμών που σχετίζονται με το Covid-19 και στην αποδυνάμωση του γεν - το οποίο προσφέρει στους διεθνείς επισκέπτες εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Η Κωνσταντινούπολη είχε τους περισσότερους διεθνείς επισκέπτες το 2023

Υπήρχαν τέσσερις νεοεισερχόμενες χώρες στην πρώτη 100άδα, οι οποίες μπορούν να υπερηφανεύονται για βελτιωμένες τουριστικές επιδόσεις φέτος: Η Ουάσινγκτον στο Νο 48, το Μόντρεαλ στο Νο 68, το Σαντιάγο στο Νο 88 και το Βίλνιους στο Νο 92.

Τα διεθνή ταξίδια συνέχισαν να σημειώνουν ισχυρή ανάκαμψη, με τον αριθμό των ταξιδιών να προβλέπεται να φτάσει τα 1,3 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2023 - δημιουργώντας περίπου 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες τουριστικές δαπάνες.

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τον αριθμό των διεθνών αφίξεων το 2023, ακολουθούμενη από το Λονδίνο και στη συνέχεια το Ντουμπάι. Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ήταν το Χονγκ Κονγκ (2.495%) και η Μπανγκόκ (142%), λόγω του ότι ήταν από τις τελευταίες που άνοιξαν ξανά μετά την πανδημία.

Ωστόσο, η έκρηξη του αριθμού των επισκεπτών μπορεί να είναι μια μικτή ευλογία, με αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον. Η Nadejda Popova, ανώτερο στέλεχος της Euromonitor International, ανέλυσε σε δήλωσή της τους τρόπους με τους οποίους οι πόλεις αντιμετωπίζουν την πρόκληση του υπερτουρισμού.

Οι 20 κορυφαίες πόλεις στο Top 100 City Destinations Index 2023 της Euromonitor

Παρίσι, Γαλλία
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μαδρίτη, Ισπανία
Τόκιο, Ιαπωνία
Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες
Βερολίνο, Γερμανία
Ρώμη, Ιταλία
Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες
Βαρκελώνη, Ισπανία
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σιγκαπούρη
Μόναχο, Γερμανία
Μιλάνο, Ιταλία
Σεούλ, Νότια Κορέα
Δουβλίνο, Ιρλανδία
Οσάκα, Ιαπωνία
Χονγκ Κονγκ
Βιέννη, Αυστρία
Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες
Λισαβόνα, Πορτογαλία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top