ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίτροπος Περιβάλλοντος: «Ανάπτυξη πράσινων επαγγελμάτων για πράσινη οικονομία»

Επίτροπος Περιβάλλοντος: «Ανάπτυξη πράσινων επαγγελμάτων για πράσινη οικονομία»

Η ανάπτυξη πράσινων επαγγελμάτων και η ενίσχυση των αναγκαίων δεξιοτήτων αποτελεί προϋπόθεση για μετάβαση στην πράσινη οικονομία, η οποία με τη σειρά της μπορεί να καταστεί κινητήριος δύναμη καινοτομίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και οικονομικής ανθεκτικότητας, ανέφερε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου.

Σε χαιρετισμό την Τετάρτη, σε συζήτηση για τις ανάγκες της κυπριακής οικονομίας σε πράσινα επαγγέλματα και δεξιότητες, που διοργανώνει η ΑνΑΔ στη Λευκωσία, ανέφερε πως η δέσμευσή μας στις πράσινες δεξιότητες και τα επαγγέλματα αποτελεί επένδυση στο μέλλον, όπου το ανθρώπινο δυναμικό μας θα είναι εξοπλισμένο με τη γνώση και την εμπειρογνωμοσύνη που απαιτούνται για να οδηγήσει τη χώρα μας σε ένα νέο και βιώσιμο οικονομικό περιβάλλον.

Η κ. Παναγιώτου τόνισε ότι έτος δεξιοτήτων για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο προς την επίτευξη μιας πράσινης μετάβασης και συμβάλλει στην ενσωμάτωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου σε κάθε δραστηριότητά μας. Παράλληλα, είπε, ενισχύει την υφιστάμενη γνώση, για να μπορούν να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι στις επικείμενες αλλαγές και στη συνολική προσπάθεια για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και βοηθά στη διάδοση ορθών πρακτικών και επιτυχημένων παραδειγμάτων από όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η Επίτροπος είπε ότι το γραφείο της συμμετέχει στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων στο οποίο έρχονται κοντά όλοι οι εμπλεκόμενοι εταίροι ως συμμέτοχοι στη διαμόρφωση των προγραμμάτων κατάρτισης και ενημέρωσης.

Αναφέρθηκε στην διοργάνωση, σε συνεργασία με το Κυπριακό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης-CSR Cyprus, εργαστηρίων πράσινων δεξιοτήτων σε παγκύπρια εμβέλεια, με τα πρώτα δύο να αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η Επίτροπος ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η υλοποίηση άλλων τριών εργαστηρίων τους επόμενους μήνες.

Η κ. Παναγιώτου είπε επίσης ότι η Κύπρος χαιρετίζει τη συμφωνία που επετεύχθη στο πλαίσιο της COP28 στο Ντουμπάι για απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα, αναφέροντας ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που αντικατοπτρίζει όχι μόνο την παγκόσμια δέσμευση για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και επαναπροσδιορίζει το μέλλον των επαγγελμάτων δείχνοντας τον δρόμο προς τα πράσινα επαγγέλματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές

Οι απειλές της Χεζμπολάχ είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, αναφερόμενος στις απειλές που εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top