ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαιρετίζει η ΔΕΟΚ την αύξηση του κατώτατου μισθού - Θέτει θέμα ωριαίας απόδοσης

Χαιρετίζει η ΔΕΟΚ την αύξηση του κατώτατου μισθού - Θέτει θέμα ωριαίας απόδοσης

Η ΔΕΟΚ με ανακοίνωσή της χαιρέτισε ως ικανοποιητική την αναπροσαρμογή του εθνικού κατώτατου μισθού στα €1.000, θεωρώντας ωστόσο ως μείζονος σημασίας το θέμα του καθορισμού της ωριαίας απόδοσης.

Για το ζήτημα αυτό, η συντεχνία σημειώνει ότι αναμένει ότι σύντομα ο Υπουργός Εργασίας θα συγκαλέσει σύσκεψη για διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου.

«Αναμφισβήτητα η πρώτη αναπροσαρμογή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τα εργασιακά πράγματα του τόπου και οφείλουμε να την χαιρετήσουμε», αναφέρει η ΔΕΟΚ, η οποία ωστόσο εκφράζει διαφωνία για το ποσοστό αναπροσαρμογής του μισθού πρόσληψης το οποίο θα έπρεπε να αυξηθεί στην βάση της ίδιας αναλογίας.

Με την ανεργία να μην επηρεάζεται αρνητικά και την απασχόληση να παρουσιάζει θετικό πρόσημο, η ΔΕΟΚ προσθέτει ότι στα υπόλοιπα κριτήρια για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, ήτοι τους δείκτες οικονομικής ανάπτυξης, την παραγωγικότητα και την κατανομή των εισοδημάτων λήφθηκαν υπόψη τα στοιχεία του Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών τα οποία «δεν επιδέχονται αμφισβήτηση».

«Από τα στοιχεία καταγράφεται σαφής διάβρωση των μισθών λόγω του ψηλού πληθωρισμού και σημαντική μείωση των απολαβών των εργαζομένων μεταξύ 2012-2023 ως ποσοστό επί του ΑΕΠ από το 48% στο 41% και παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων από το 18% στο 28%», προσθέτει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top