ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι είναι έτοιμος για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ αν «προκληθεί»

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι είναι έτοιμος για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ αν «προκληθεί»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποίησε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα διστάσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ, εάν «προκληθεί με πυρηνικά», ανέφεραν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η προειδοποίηση του Κιμ έρχεται μετά από μια συνάντηση μεταξύ της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, όπου συζήτησαν την πυρηνική αποτροπή σε περίπτωση σύγκρουσης με τον Βορρά.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε το θέμα του «πυρηνικού και στρατηγικού σχεδιασμού» και οι σύμμαχοι επανέλαβαν ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση της Πιονγκγιάνγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Νότια Κορέα θα είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Όμως ο Κιμ είπε στο αρμόδιο στρατιωτικό τμήμα «να μη διστάσει (να εξαπολύσει) ακόμη και πυρηνική επίθεση όταν ο εχθρός τον προκαλέσει με πυρηνικά», μετέδωσε την Πέμπτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ.

Η Ουάσινγκτον, η Σεούλ και το Τόκιο εξέδωσαν λίγο αργότερα ανακοίνωση, στην οποία καλούν τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει τις περαιτέρω προκλήσεις και να αποδεχθεί την έκκλησή μας για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προϋποθέσεις».

Πηγη: Daily Mail/ertnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top