LIKE ONLINE

Δεν τις βαριόμαστε ποτέ! Οι δέκα κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δεις φέτος τις γιορτές

Δεν τις βαριόμαστε ποτέ! Οι δέκα κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δεις φέτος τις γιορτές

Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους μια μεγάλη γιορτή χαράς, στην οποία στολίζουμε το σπίτι μας, φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα γλυκά, παίρναμε ωραίες στιγμές με την οικογένεια μας και φυσικά βλέπουμε… ταινίες.

Για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε υπέροχες στιγμές με την οικογένειά και τους φίλους σας, το ThemaOnline μάζεψε τις καλύτερες μερικές από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που εγγυημένα δεν θα βαρεθείτε ποτέ να δείτε.

1/ Home Alone (1990)

Φυσικά από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία που βλέπουμε κάθε χρόνο και θα βλέπουμε για πάντα.

Φεύγοντας βιαστικά για το αεροδρόμιο, η οικογένεια του κατεργάρη εννιάχρονου Κέβιν τον ξεχνά στο σπίτι. Τον αρχικό του ενθουσιασμό διαδέχεται η νοσταλγία για την οικογένειά του, και καταλήγει να αντιμετωπίσει με ευρηματικό τρόπο δυο γκαφαντζήδες διαρρήκτες που βρίσκουν ευκαιρία να εισβάλλουν στο σπίτι.

2/ How the Grinch Stole Christmas (2000)

Ο «Κατεργάρης των Χριστουγέννων» αποτελεί μια υπέροχη, χριστουγεννιάτικη ταινία με αγαπημένο γκριντς που μισεί τα Χριστούγεννα να κλέβει την παράσταση.

Ο Γκρίντς είναι ένα άκαρδο, μεταλλαγμένο πράσινο τριχωτό πλάσμα, που ζει σε μια ορεινή σπηλιά, παρέα με τον σκύλο του. Ο Γκριντς, τρέφεται αποκλειστικά με χορτόζουμο, παρθένο καστορέλαιο και ξινόγαλο. Κάποια στιγμή, ενοχλημένος απο τις ξέφρενες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην γειτονική Whoville, αποφασίζει να ξεγελάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

3/ Elf (2003)

Η ξεκαρδιστική αυτή ταινία ακολουθεί τον Μπάντι, οποίος όταν ήταν ακόμη μωρό στο ορφανοτροφείο είχε καταφέρει να… χωθεί στο σάκο του Άγιου Βασίλη και να ταξιδέψει μαζί του μέχρι τον Βόρειο Πόλο. Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά, ο Μπάντι, όταν ενηλικιώνεται, παίρνει άδεια από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει εκεί τον βιολογικό του πατέρα.

4/ Scrooged (1988)

Η κλασσική αυτή ταινία ακολουθείτο ένα άκαρδο και κυνικό άνδρα ο οποίος γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

Πρόκειται για τον Φρανκ Κρος ο οποίος είναι παραγωγός της τηλεόρασης και ποδοπατεί τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να κάνει τη δουλειά του και να έχει την ησυχία του. Φυσικά, το Πνεύμα των Χριστουγέννων δεν τον αγγίζει και τα Χριστούγεννα είναι γι’ αυτόν άλλη μια βαρετή υπόθεση. Ώσπου την παραμονή της μεγάλης γιορτής, τρία φαντάσματα αποφασίζουν να τον επισκεφτούν και να ξυπνήσουν από το λήθαργο τα αγνά συναισθήματα, που ο Φρανκ αποφάσισε να κρύψει βαθιά μέσα του.

5/ Gremlins (1984)

Η «αλλόκοτη» αυτή ταινία φαντασίας ακολουθεί τον νεαρό Μπίλι ο οποίος για τα Χριστούγεννα πήρε δώρο ένα μανγκουάι, ένα παράξενο κατοικίδιο που παραμένει άκακο όσο ο ιδιοκτήτης του τηρεί τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι δυνατό φως και ποτέ φαγητό μετά τα μεσάνυχτα. Ο Μπίλι θα αποδειχθεί απρόσεκτος, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη.

6/ The Santa Clause (1994)

Η κλασσική αυτή ταινία ακολουθεό τον Σκοτ ο οποίος βοηθώντας τον Άγιο Βασίλη σε μια χριστουγεννιάτικη κρίση, ​​συμφωνεί εν αγνοία του να γίνει ο επόμενος Άγιος Βασίλης. Τώρα, έχει να αντιμετωπίσει μια ύποπτη πρώην σύζυγο, ενώ προσπαθεί να κρατήσει το μυστικό του ασφαλές.

7/ National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Περιπέτειες και επεισοδιακά Χριστούγεννα κυριαρχούν σε αυτή την ταινία, η οποία ακολουθεί την οικογένεια Γκρίζγουολντ, η οποία ονειρεύεται να περάσει όμορφα και παραδοσιακά τα Χριστούγεννα. Όμως τίποτα δεν γίνεται όπως το είχανε προγραμματίσει και οι αναποδιές, πάντα όμως διασκεδαστικές, διαδέχονται η μια την άλλη.

8/ A Christmas Carol (1984)

Το A Christmas Carol apotele;I μεταφορά της κλασικής Νουβέλας του Charles Dickens με πρωταγωνιστή τον Ebenezer Scrooge, ο οποίος είναι ένας πικραμένος γέρος τσιγκούνης που εκλογικεύει την αδιάφορη φύση του μαθαίνει πραγματική συμπόνια όταν τρία πνεύματα τον επισκέπτονται την παραμονή των Χριστουγέννων.

9/ Miracle on 34th Street (1947)

Συγκίνηση, ανθρωπιά, αθωότητα και κωμικό στοιχείο συνυπάρχουν σε αυτή την πρωτότυπη ταινία. Ακολουθεί έναν ηλικιωμένο που προσλαμβάνεται στα πολυκαταστήματα Macy’s της Νέας Υόρκης για να υποδυθεί τον Αϊ Βασίλη, αλλά στην πορεία αποκαλύπτει ότι ονομάζεται Κρις Κρινγκλ και δεν είναι άλλος από το μυθικό άγιο των παιχνιδιών. Οι ισχυρισμοί του δεν πείθουν τους γύρω του και ο ίδιος οδηγείται προσωρινά στο ψυχιατρείο.

10/ It’s a Wonderful Life (1946)

Η ασπρόμαυρη ταινία του 1946 είναι πραγματικά υπέροχη, όπως λέει και το όνομά της. Ακολουθεί τον Τζορτζ Μπέιλι, ένας καλόκαρδο και ονειροπόλο ιδιοκτήτη εταιρείας κατασκευών και στεγαστικών δανείων που αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του λόγω του ότι είναι πνιγμένος από τα χρέη. Ένας φύλακας άγγελος όμως έχει διαφορετική γνώμη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top