ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Δαμιανού: «Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο»

Μ. Δαμιανού: «Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο»

Θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, λέει ο νέος Υπουργός Υγείας

Τη διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις, έχοντας πρώτα και πάνω απ' όλα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, έδωσε την Τετάρτη ο νέος Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανού, παραλαμβάνοντας από την προκάτοχό του Πόπη Κανάρη το Υπουργείο Υγείας.

Σε ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι «η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους δικαιούχους του συστήματος είναι αδιαπραγμάτευτη», σημειώνοντας πως «η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο και εμείς πρέπει να είμαστε οι φύλακες του».

«Πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με την παροχή ενός λειτουργικού και βιώσιμου συστήματος Υγείας και στόχος μας είναι η στήριξη της αρχιτεκτονικης του ΓεΣΥ με την παράλληλη αναβάθμιση του, διορθώνοντας τις οποιεσδήποτε στρεβλώσεις που έχουν παρουσιαστεί», είπε ο νέος Υπουργός.

Επίσης, ανέφερε πως η προώθηση Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία, η θέσπιση εθνικών προγραμμάτων πρόληψης ασθενειών βάσει διεθνών προτύπων, καθώς και η αποτελεσματικότερη διαχείριση κρίσεων υγείας, αποτελούν μέρος του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη, για την υλοποίηση του οποίου θα εργαστούμε εντατικά.

Ταυτόχρονα, ανέφερε πως «η ενίσχυση της φαρμακευτικής καινοτομίας, η θωράκιση του τομέα της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης και η αποτελεσματική λειτουργία των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, συμπεριλαμβάνονται στους πυλώνες που στόχο έχουν την αναβάθμιση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών».

Αναφερόμενος στην προκάτοχό του, ο κ. Δαμιανού εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά της στον τομέα της δημόσιας υγείας και το τελευταίο χρονικό διάστημα ως πολιτική προϊσταμένη του Υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε «έμπρακτα θα αναγνωρίσουμε το έργο της, υλοποιώντας τα όσα έχει τροχοδρομήσει μαζί με τους συνεργάτες της τους τελευταίους μήνες», ενώ τη διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν το έργο της και με την υλοποίηση του Προγράμματος του Νίκου Χριστοδουλίδη για την υγεία και τα επιτεύγματα θα έχουν και τη δική της σφραγίδα.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει αναθέτοντας του ένα τόσο νευραλγικό Υπουργείο δήλωσε ότι δεν αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας για οποιοδήποτε άλλο λόγο, παρά μόνο για την παραγωγή έργου.

Η απερχόμενη Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη, είπε με τη σειρά της ότι είχε τη τιμή να υπηρετήσει σε αυτό το σημαντικό χαρτοφυλάκιο και να εργαστεί με μια αφοσιωμένη ομάδα επαγγελματιών.

«Η θητεία μου ως Υπουργός Υγείας ήταν εμπειρία πλούσια σε προκλήσεις, αλλά και επιτυχίες. Από αυτή τη θέση εργάστηκα από την πρώτη ημέρα με ζήλο και πάθος έχοντας κατά νου μόνο το κοινό καλό. Γι’ αυτό και σήμερα παραδίδω τα κλειδιά αυτού του Υπουργείου με υπερηφάνεια, γνωρίζοντας ότι έδωσα το άπαν των δυνάμεων μου, όπως έκανα εξάλλου σε κάθε θέση που υπηρέτησα στη μακρά πορεία μου», ανέφερε.

Αναφερόμενη στους δέκα μήνες παραμονής της στο Υπουργείο Υγείας, είπε πως έχουν καταφέρει να επιτύχουν πολλά και πιο συγκεκριμένα κατάφεραν από τις 77 δράσεις που έθεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του να υλοποιήσουν 26 δράσεις στην ολότητα τους.

Επίσης, είπε ότι άλλες 16 δράσεις από τις συνολικά 77, υλοποιήθηκαν σε ποσοστό 75% και 22 δράσεις σε ποσοστό 50%.

Όπως είπε έχουν υλοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό δράσεων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αγγίξαν θέματα που χρόνιζαν στα συρτάρια του Υπουργείου, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι προώθησαν προς υλοποίηση και άλλες δράσεις, οι οποίες δεν βρίσκονταν στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του κ. Χριστοδουλίδη, όπως η προώθηση συμφωνιών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για θέματα μεταμοσχεύσεων, αγοράς φαρμάκων και ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ψυχικής υγείας.

Ενδεικτικά, ανέφερε πως τον επόμενο μήνα, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μια μεγάλη εκστρατεία για προώθηση του επαγγέλματος του νοσηλευτή, η οποία θα καλύπτει παρά πολλές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένων και υποτροφιών και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θα προωθηθεί η μεταλυκειακή διετής φοίτηση φροντιστών.

Επίσης, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η Στρατηγική, η οποία αναμένεται να κατατεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με την Προώθηση του Φυσιολογικού Τοκετού, για να σημειώσει πως ολοκληρώθηκε και η προεργασία για την έναρξη του Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης με την εφαρμογή πρωτοκόλλων και ταυτόχρονη προετοιμασία της νομοθεσίας.

Παράλληλα, η Δρ Κανάρη είπε ότι σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας βρίσκονται -μεταξύ άλλων- τα νομοσχέδια που αφορούν στην Παροχή Υπηρεσιών Ασθενοφόρων, τα Κέντρα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, την Ανακουφιστική Φροντίδα και την Λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών.

Απευθυνόμενη στον νέο Υπουργό της Υγείας, η Δρ. Κανάρη εξέφρασε τη βαθιά της πεποίθηση ότι θα αφοσιωθεί στη συνέχιση των προσπαθειών που έγιναν τόσο από την ίδια, όσο και από τους προκατόχους της, για αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η Γενική Διευθύντριά του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, καλωσόρισε εκ μέρους της ίδιας και του προσωπικού του Υπουργείου τον νέο Υπουργό, διαβεβαιώνοντας τον ότι θα είναι δίπλα του, προκειμένου να φέρει εις πέρας με επιτυχία το έργο που αναλαμβάνει.

Όπως είπε η Δρ. Γιαννάκη «σήμερα βιώνουμε ένα μεγάλο ανταγωνισμό στον τομέα της υγείας και τα νοσηλευτήρια οφείλουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών».

«Το Υπουργείο Υγείας», πρόσθεσε, «οφείλει μέσω του ρυθμιστικού του ρόλου να διασφαλίσει την ύπαρξη αυτού του υγειούς ανταγωνισμού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη πυρκαγιά στην Επ. Πάφου: Στη μάχη επτά πτητικά μέσα - Ενεργοποιήθηκε το «Ίκαρος 2»

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Τριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Καμίνι» η Κύπρος: Κόκκινη Προειδοποίηση - Φτάνει τους 45 βαθμούς η θερμοκρασίαΝέα τραγωδια στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο Λάμπρος Γεωργίου - Το φορτηγό του έπεσε σε χαράδρα

Νέα τραγωδια στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο Λάμπρος Γεωργίου - Το φορτηγό του έπεσε σε χαράδρα

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα στην επαρχία Λευκωσίας, έχασε τη ζωή του ο Λάμπρος Γεωργίου, 58 ετών από την Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top