ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκοπίου: «Νιώθω άνετα με τη συνείδησή μου - Μέσα σε 10 μήνες υλοποιήσαμε το 70% των εξαγγελιών της Κυβέρνησης»

Προκοπίου: «Νιώθω άνετα με τη συνείδησή μου - Μέσα σε 10 μήνες υλοποιήσαμε το 70% των εξαγγελιών της Κυβέρνησης»

Νιώθει άνετα με τη συνείδησή της γιατί επιτέλεσε το έργο που της ανατέθηκε με όλες της τις δυνάμεις, δήλωσε την Τετάρτη, η απερχόμενη Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου στον νεοδιορισθέντα, Μάριο Χαρτσιώτη.

Η κ. Προκοπίου σημείωσε ότι, μέσα σε 10 μόνο μήνες, κατάφεραν στο Υπουργείο να υλοποιήσουν άμεσα και εντός του 2023 ή και να δρομολογήσουν για υλοποίηση μέσα στο 2024, το 70% των προγραμματικών εξαγγελιών της πενταετίας της νέας Κυβέρνησης, που βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Χαρτσιώτης με τη σειρά του, είπε ότι θα προχωρήσει αυτή την δυναμική που έδωσε η κ. Προκοπίου με στόχο η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί, ενώ θα προχωρήσει και με τον εκσυγχρονισμό των φυλακών και υποσχέθηκε στους Κύπριους πολίτες ότι θα δώσει το άπαν των δυνάμεών του για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, η κ. Προκοπίου είπε ότι, κάνοντας απολογισμό νιώθει «άνετα» με τη συνείδησή της, «γιατί επιτέλεσα το έργο που μου ανατέθηκε με όλες μου τις δυνάμεις». Εκ του αποτελέσματος, πρόσθεσε, οι πολλές ώρες εργασίες που επένδυσε τόσο η ίδια όσο και «η εξαιρετική» ομάδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, έχουν αποδώσει καρπούς.

«Λύθηκαν ζητήματα που εκκρεμούσαν και προωθήθηκαν άλλα τόσα νέα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό την καθιστά περήφανη, γιατί, σε σχέση με το πενταετές πρόγραμμα διακυβέρνησης στα θέματα που αφορούσαν το Υπουργείο της, «και που κληθήκαμε να εφαρμόσουμε, μέσα σε 10 μόνο μήνες, καταφέραμε να υλοποιήσουμε άμεσα και εντός του 2023 ή και να δρομολογήσουμε για υλοποίηση μέσα στο 2024, το 70% των προγραμματικών εξαγγελιών της πενταετίας της νέας Κυβέρνησης που βρίσκονται υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης».

Σημείωσε ότι αυτό αφορά σε 7 από τις 8 προτάσεις του προγράμματος αναφορικά με την ισότητα των φύλων, 3 από τις 5 προτάσεις αναφορικά με τη βία κατά των γυναικών, 4 από τις 5 δράσεις αναφορικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, 3 από τις 4 δράσεις του πυλώνα ανασύνταξης του Κράτους, 3 από τις 5 δράσεις που αφορούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και 2 από τις 2 δράσεις που αφορούν τη Δικαιοσύνη Φιλική για τα παιδιά.

Επίσης, σημείωσε, «ενισχύσαμε τις διμερείς σχέσεις σε θέματα νομικής και δικαστικής συνεργασίας όπως ακριβώς προνοούσε το πρόγραμμα της νέας διακυβέρνησης και παράλληλα δρομολογήσαμε την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου». Κατά τη διάρκεια της θητείας της, πρόσθεσε, «καταφέραμε» όπως ψηφιστούν 24 νομοσχέδια από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ κατατέθηκαν και βρίσκονται υπό συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές ακόμη 27, και παράλληλα έχουν προωθηθεί στην Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο, ακόμη 10 νομοσχέδια.

Η κ. Προκοπίου ευχαρίστησε τους συνεργάτες της για την στήριξή τους, την αφοσίωση και το επαγγελματικό τους ήθος, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Δρ Λούη Παναγή, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, τον Αρχιπύραρχο, Νίκο Λογγίνο, τον αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Φυλακών, Γιάννο Καπνουλλά, τον Έφορο του Κρατικού Αρχείου, Χρίστο Κυριακίδη, και τους «φυσικούς εταίρους» του Υπουργείου, την Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο.

«Κρίθηκε πως έπρεπε να αποχωρήσω με τον παρόντα ανασχηματισμό», είπε η κ. Προκοπίου. «Για το καλό του τόπου, εύχομαι κάθε επιτυχία στον διάδοχό μου και στην Κυβέρνηση», πρόσθεσε και διαβεβαίωσε τον κ. Χαρτσιώτη ότι θα είναι δίπλα του για ό,τι χρειαστεί. Ταυτόχρονα, είπε πως, παραμένει ενεργός πολίτης.

Ο κ. Χαρτσιώτης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για την υψηλή και τιμητική θέση» την οποία επέλεξε να του δώσει, όπως είπε. Διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις να φανεί αντάξιος σε αυτόν τον διορισμό, «αλλά πάνω απ’ όλα αντάξιος στην κοινωνία και τον Κύπριο πολίτη».

Εξέφρασε τις θέρμες του ευχαριστίες στην κ. Προκοπίου και σημείωσε ότι, από τις πρώτες του δηλώσεις που είχε κάνει, είχε εξαίρει το έργο της στον τομέα της Δικαιοσύνης, έναν τομέα, τον οποίο, όπως είπε, γνωρίζει από πρώτο χέρι εδώ και 35 χρόνια «και που ομολογουμένως έχω δει απτά αποτελέσματα μέσα στο τόσο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα όπου η απερχομένη Υπουργός, πράγματι, έχει προσφέρει σημαντικότατο έργο».

«Οι τομείς είναι γνωστοί, είτε είναι το i-justice, είτε είναι το e-justice και όχι μόνο», είπε, σημειώνοντας ότι είναι ο τομέας ακριβώς που από πλευράς του, θα προχωρήσει αυτή την δυναμική που έδωσε η κ. Προκοπίου «με όλες μου τις δυνάμεις με στόχο η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί, γιατί ομολογουμένως δεν πάει άλλο».

Σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο Υπουργείο, και ότι έχει να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο ρόλο. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, η συμπαράσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων και με τη συνεισφορά του προσωπικού του Υπουργείου, θα τον βοηθήσει τα μέγιστα «για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν, με πρόγραμμα και στόχο όχι άλλο από την ολοκλήρωση και υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της παρούσας Κυβέρνησης.

Ο νέος Υπουργός είπε ότι ήθελε να υποσχεθεί «στον τελευταίο Κύπριο πολίτη ο οποίος ιδιαίτερα ανησυχεί σήμερα για την ασφάλειά του, ότι όλοι μαζί, θα δώσουμε άπαν των δυνάμεων μας για να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας». Σημείωσε ότι θα προχωρήσει και με τον εκσυγχρονισμό των φυλακών και θα λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για σύγχρονες φυλακές με αποτελεσματικά, σωφρονιστικά αποτελέσματα.

Ευχαρίστησε την κ. Προκοπίου, για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο ΓΔ του Υπουργείου, Λούης Παναγή, στην ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της κ. Προκοπίου κατά τη δεκάμηνη θητεία της ως Υπουργού, σε θέματα όπως, μεταξύ άλλων, την επιμόρφωση του προσωπικού σωφρονιστικών ιδρυμάτων, την πυρασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, την πρόληψη βίας στους αθλητικούς χώρους, την πάταξη λαθροθηρίας, και την πρόληψη βίας κατά των γυναικών. Σημείωσε ότι η κ. Προκοπίου είχε κληθεί να διαχειριστεί πολύ δύσκολα θέματα και τα οποία έφερε εις πέρας με επιτυχία.

Σημείωσε ότι η κ. Προκοπίου είναι άτομο με χαρακτηριστική οξυδέρκεια και με δυνατότητα να φέρει απόψεις ώστε να αίρονται τα αδιέξοδα που πολλές φορές συνάντησαν στο Υπουργείο και ότι η συνεργασία μαζί της ήταν αρίστη σε όλους του τομείς. Την ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του προσωπικού του Υπουργείου και της ευχήθηκε κάθε καλό στην συνέχεια της νέας πορείας της. Καλωσόρισε επίσης τον νέο Υπουργό και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, και τον διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος αλλά και το προσωπικό του Υπουργείου θα είναι συμπαραστάτες των προσπαθειών του για προώθηση όλων εκείνων των πολιτικών της Κυβέρνηση προς όφελος της κοινωνίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top