ΔΙΕΘΝΗ

Διαρροή οξυγόνου καθήλωσε το Boeing 737 του Μπλίνκεν στην Ελβετία - Αναγκάστηκε να αλλάξει αεροσκάφος

Διαρροή οξυγόνου καθήλωσε το Boeing 737 του Μπλίνκεν στην Ελβετία - Αναγκάστηκε να αλλάξει αεροσκάφος

Απρόοπτο καθυστέρησε την επιστροφή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στις ΗΠΑ από την Ελβετία, όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και η συνοδεία του αναχώρησαν με ελικόπτερα από το ελβετικό θέρετρο. Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο Boeing 737, αλλά ενημερώθηκαν πως το αεροσκάφος κρίθηκε μη ασφαλές για πτήση εξαιτίας διαρροής οξυγόνου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που αναμεταδίδει πληροφορίες του Bloomberg.

Σύμφωνα με το CNN, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, αναγκάστηκε να αλλάξει αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον. Ένα μικρότερο αεροσκάφος εστάλη για να παραλάβει τον Μπλίνκεν από τη Ζυρίχη, ενώ αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι που τον συνόδευαν θα επιστρέψουν με εμπορική πτήση.

Αυτό είναι το τελευταίο πλήγμα για τη φήμη της Boeing. Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιανουαρίου, σε ένα αεροσκάφος της Alaska Airlines ένα κομμάτι του αποκολλήθηκε μετά την απογείωση, κι ενώ βρισκόταν στα 16.000 πόδια, αφήνοντας μια τεράστια τρύπα.

Ευτυχώς κανείς δεν καθόταν στο κάθισμα δίπλα στην τρύπα και δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Όμως το περιστατικό οδήγησε στην προσωρινή απαγόρευση πτήσεων όλων των αεροσκαφών 737 Max 9, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες διατάχθηκαν να τα επιθεωρήσουν για πιθανή ελαττωματική συναρμολόγηση και χαλαρά ή ελλιπή μπουλόνια. Ενώ η αιτία του ατυχήματος αυτού βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, αναγνώρισε ότι ένα «λάθος» της εταιρείας οδήγησε στο περιστατικό.

Το εν λόγω αεροσκάφος της Alaska Airlines είναι νεότερη έκδοση του 737 από αυτό στο οποίο είχε οριστεί να ταξιδέψει ο Μπλίνκεν, το οποίο είναι παλαιότερο μοντέλο τροποποιημένο για χρήση από τον στρατό. Αλλά η νεότερη έκδοση του 737, το 737 Max, είχε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα πολύ πριν από το περιστατικό της Alaska Airlines αυτόν τον μήνα.

Δύο συντριβές αεροσκαφών τύπου 737 Max, το 2018 στην Ινδονησία και στις αρχές του 2019 στην Αιθιοπία, προκάλεσαν τον θάνατο και των 346 επιβατών στις πτήσεις και οδήγησαν σε 20μηνη καθήλωση του αεροσκάφους, ενώ η Boeing εργαζόταν για να βρει λύση στο σχεδιαστικό ελάττωμα που προκάλεσε τις τραγωδίες.

Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο η Boeing ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να επιθεωρήσουν όλα τα αεροσκάφη 737 Max για μια πιθανή χαλαρή βίδα στο σύστημα πηδαλίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο του αεροπλάνου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top