ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Με ανάλυση DNA… θα βρίσκουν τους ιδιοκτήτες των σκύλων που δεν μαζεύουν τα περιττώματά τους από τον δρόμο

Ιταλία: Με ανάλυση DNA… θα βρίσκουν τους ιδιοκτήτες των σκύλων που δεν μαζεύουν τα περιττώματά τους από τον δρόμο

Μια ιταλική επαρχία αποφάσισε να στραφεί στα τεστ γενετικού υλικού για να αντιμετωπίσει τις… ακαθαρσίες των σκύλων στους δρόμους, που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα.

Αφού ολοκληρωθεί η βάση δεδομένων στην οποία θα συγκεντρωθεί το DNA των σκύλων, οι οδοκαθαριστές και οι υπηρεσίες υγείας του Μπολτσάνο θα συγκεντρώνουν τα περιττώματα των ζώων, θα ταυτοποιούν το γενετικό υλικό και στη συνέχεια θα στέλνουν τη… λυπητερή στους ιδιοκτήτες που δεν τα μάζεψαν: από 50 έως 500 ευρώ πρόστιμο.

Οι ιδιοκτήτες που θα αρνηθούν να δώσουν δείγμα DNA των σκύλων τους θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο από 292 έως 1.048 ευρώ.

Οι τοπικές αρχές της πόλης του Μπολτσάνο και των γύρω κωμοπόλεων, στις γραφικές Δολομιτικές Άλπεις, δημιουργούν μια βάση δεδομένων για τους περίπου 40.000 σκύλους της περιοχής, ανέφερε ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Πάολο Τσαμπότο. Περίπου 10.000 σκύλοι έχουν ήδη καταγραφεί. «Κάθε χρόνο στο Μπολτσάνο λαμβάνουμε μερικές εκατοντάδες καταγγελίες από πολίτες περί «ανεπαρκούς διαχείρισης» της δημόσιας γης. Περισσότερες από τις μισές αφορούν σκύλους. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορούν να πιάσουν μόνο τρεις-τέσσερις (ιδιοκτήτες) επειδή θα πρέπει να στήσουν κάποιο είδος ενέδρας», εξήγησε.

Η καταχώρηση DNA θα καταστεί υποχρεωτική

Η καταχώρηση του DNA των σκύλων θα καταστεί υποχρεωτική γύρω στον Μάρτιο. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κάνουν εξετάσεις αίματος στα ζώα τους, στα δημοτικά καταφύγια σκύλων ή σε κτηνιατρικές κλινικές, με κόστος 65-100 ευρώ.

Ο Τσαμπότο δεν διευκρίνισε πόσο θα κοστίσει στις δημοτικές αρχές το σχέδιο αυτό. Ο εντοπισμός των σκύλων και τα διοικητικά έξοδα αναμένεται ότι θα καλυφθούν από τα πρόστιμα.

Το Μπολτσάνο, μια ορεινή, γερμανόφωνη επαρχία κοντά στην Αυστρία, απολαμβάνει ευρεία αυτονομία όσον αφορά τη θέσπιση των κανονισμών. Ο Τσαμπότο είπε ότι άλλες ιταλικές πόλεις έχουν έρθει σε επαφή με τις τοπικές αρχές, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Οι τουρίστες και οι μη μόνιμοι κάτοικοι θα εξαιρεθούν από το μέτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών - Όλες οι λεπτομέρειες

Άγριος καυγάς μετά από το debate των υποψήφιων δημάρχων Λεμεσού - Άτομο δέχθηκε μπουνιά

Νέα ανακοίνωση από την Kition Ocean Holdings - «Η μεταφορά των υπαλλήλων δεν είναι ζήτημα επιλογής από την Κυβέρνηση»

«Νέκρωσε» το Φτερικούδι μετά το κλείσιμο της Μονής - Προσπαθούν να βρουν μοναχούς από το… εξωτερικό

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα

Ιλάειρα Ζήση: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η εγκυμονούσα σύζυγος του Μαυρίκιου ΜαυρικίουΣτις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Στις 5 Ιουνίου η απόφαση για νομιμοποίηση της αίτησης του Εισαγγελέα για παύση του Ελεγκτή

Την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ., θα ανακοινώσει το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την απόφασή του σχετικά με την προδικαστική ένσταση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην υπόθεση που έχει καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης για απόλυσή του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top