ΗΠΑ: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τους Χούθι», υπογραμμίζει εκπρόσωπος του Πενταγώνου

ΗΠΑ: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με τους Χούθι», υπογραμμίζει εκπρόσωπος του Πενταγώνου

Οι ΗΠΑ δεν είναι σε πόλεμο με τους Χούθι, υπογράμμισε σήμερα εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, κατά την ενημέρωση για τον πέμπτο γύρο επιθέσεων εναντίον των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών στην Υεμένη.

Η Σαμπρίνα Σινγκ είπε ότι τα πλήγματα, συμπεριλαμβανομένων σημερινών που είχαν στόχο αντιπλοϊκούς πυραύλους, είχαν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τους Χούθι», είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, συμπληρώνοντας: «Οι Χούθι είναι εκείνοι που εξακολουθούν να εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ, αντιπλοϊκούς πυραύλους, εναντίον αθώων ναυτικών… Αυτό που κάνουμε, μαζί με τους εταίρους μας, είναι νόμιμη άμυνα».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η «αργή δυναμική» του ΟΗΕ και τα όρια της υπομονής

Κυπριακό: Η «αργή δυναμική» του ΟΗΕ και τα όρια της υπομονής

Οι δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρίας Άνγκελα Ολγκίν, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΚΑ, αποτυπώνουν με σαφήνεια το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό: ούτε σε αδιέξοδο, ούτε όμως και σε τροχιά ουσιαστικής επανεκκίνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE