ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η απάντηση της Αστυνομίας: Τι συνέβη τη μέρα που έγινε άλκοτεστ στην Επίτροπο Νομοθεσίας - Αρνηση ή ανεπαρκές δείγμα;

Η απάντηση της Αστυνομίας: Τι συνέβη τη μέρα που έγινε άλκοτεστ στην Επίτροπο Νομοθεσίας - Αρνηση ή ανεπαρκές δείγμα;

Διαστάσεις παίρνει το περιστατικό με την Επίτροπο Νομοθεσίας Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου σχετικά με τον έλεγχο αλκοτέστ στις 11.1.2024.

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωση που εξέδωσε τη Δευτέρα διευκρινίσε ότι αφορούν το πρόσωπό της τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σχετικά με τον έλεγχο αλκοτέστ αξιωματούχου 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή "Alpha Καλημέρα" ξεκαθάρισε ότι η Επίτροπος είχε ακολουθήσει τις οδηγίες των μελών της Αστυνομίας. Οι οδηγίες αυτές ήταν να μεταβή στον τοπικό αστυνομικό σταθμό τροχαίας για να δώσει ακόμα δύο δείγματα, τα οποία όμως ήταν ανεπαρκή.

Η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζεννέτου δεν αρνήθηκε τον έλεγχο αλκοτέστ αλλά έδωσε ανεπαρκές συμπληρωματικό δείγμα αναφέρει ο κ.Ανδρέου : «Απλά η διατύπωση της γραπτής κατηγορίες που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα και με τη νομοθεσία, όπως αναφέρεται και στο συγκεκριμένο άρθρο 7, είναι αυτό της άρνησης ή αποφυγής παραχώρησης δείγματος»

Σύμφωνα με τον κ.Ανδρέου, η διαδικασία είναι συγκεκριμένη κατά τον έλεγχο αλκοτέστ ή παραχώρησης συμπληρωματικού δείγματος. Οπως ανέφερε, αφού περάσουν 10 λεπτά από το προκαταρκτικό δείγμα που γίνεται στο δρόμο, θα πρέπει ο πολίτης να μεταβή σε χώρο που υπάρχει τελική μηχανή εξέτασης και σε διάστημα τριών λεπτών πρέπει να παράσχει δύο δείγματα.

Στην περίπτωση που τα δύο δείγματα είναι ανεπαρκή, (πχ δεν φυσήξει ικανοποιητικά) , τότε αυτό το πρόσωπο κατηγορείται για το αδίκημα της άρνησης ή αποφυγής παραχώρησης δείγματος.

Σε ερώτηση, εαν υπήρξε πιθανότητα τα μηχανήματα να αντιμετώπιζαν τεχνικό πρόβλημα ο κ.Ανδρέου απάντησε ότι στην συγκεκριμένη στιγμή, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. 

Σημειώνεται ότι η κ.Ζαννέτου, με γραπτή δήλωσή της, αναφέρθηκε στο περιστατικό:

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα σχετικά με τον έλεγχο αλκοτέστ αξιωματούχου στις 11.1.2024, θα ήθελα να αναφέρω ότι αφορούν το πρόσωπο μου. Βρισκόμουν σε οικογενειακό δείπνο σε προσωπικό χρόνο με την κόρη μου, που ήταν μαζί μου καθόλη τη διάρκεια όλων των ελέγχων της αστυνομίας, αρχικού και τελικού, ακολουθώντας τις οδηγίες της Αστυνομίας και για όσο χρόνο χρειάστηκε για να ολοκληρωθούν.

Τα όσα επιπρόσθετα αναφέρονται στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συνάδουν με τα πραγματικά γεγονότα και όπως αυτά εξελίχθηκαν. Λυπούμαι για το περιστατικό και θα χειριστώ το θέμα όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Όπως κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, θεωρώ ότι αυτό ισχύει και για μένα. Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα προβώ σε άλλη δήλωση». 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top