ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόρριψη αίτησης ακύρωσης εντάλματος σύλληψης για τα επεισόδια στο Απόλλων - Νέα Σαλαμίνα - Η απόφαση του Δικαστηρίου

Απόρριψη αίτησης ακύρωσης εντάλματος σύλληψης για τα επεισόδια στο Απόλλων - Νέα Σαλαμίνα - Η απόφαση του Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτηση για ακύρωση εντάλματος σύλληψης σε υπόθεση επεισοδίων κατά τη διάρκεια αγώνα.

Στην απόφασή του ο Δικαστής Ιωάννης Ιωαννίδης σημειώνει για τα σοβαρά επεισόδια βίας σε αθλητικούς χώρους και ειδικότερα κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, ότι «εδώ και αρκετά χρόνια, είναι, δυστυχώς, φαινόμενο το οποίο προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη μικρή ημικατεχόμενη χώρα μας».

Παραπέμπει επίσης σε υπόθεση του 1989 στην οποία αναφέρθηκε ότι: «επεισόδια βίας σε αθλητικούς χώρους υπονομεύουν όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και τη στάθμη του πολιτισμού μας. Ομαδικά παιγνίδια όπως το ποδόσφαιρο έχουν, όπως και τα αγωνίσματα στίβου, ως σκοπό την ευγενή άμιλλα και όχι τη βίαιη αντιπαράθεση. Πράξεις βίας οδηγούν στην αλλοτρίωση των σκοπών του αθλήματος και καθιστούν προβληματική την προσέλευση του κοινού στα στάδια».

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, η υπόθεση αφορά γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Δεκεμβρίου, 2023 στο Στάδιο «ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ», στη Λεμεσό, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ» και «ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ» με τελικό αποτέλεσμα 0-2.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ ημιχρονίου και πριν ο απόλυτος άρχων του ποδοσφαιρικού αγώνος σφυρίξει τη λήξη του, με το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο, οργανωμένοι οπαδοί του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ», που βρίσκονταν στη νότια κερκίδα του γηπέδου, ήρχισαν να παίρνουν τα καθίσματα που ήταν τοποθετημένα στη δική τους πλευρά, και να τα ρίχνουν εντός του αγωνιστικού χώρου. Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνος, είκοσι περίπου πρόσωπα εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου, με απειλητικές διαθέσεις, αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Η Αστυνομία, προστίθεται, αφού αξιολόγησε το περιεχόμενο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που υπήρχε στο γήπεδο και άλλη μαρτυρία που εξασφάλισε, κατέληξε πως ο αιτητής φερόταν, μαζί με άλλους οπαδούς, να στέκεται στη νότια κερκίδα του Σταδίου «ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ», φορώντας μπλε τζιν παντελόνι, σακάκι σκούρου χρώματος, και κασκόλ (χρώματος μπλε με άσπρο).

Με την υπό εκδίκαση μονομερή αίτηση, ζητείται η άδεια του Δικαστηρίου για να επιτραπεί στον αιτητή να καταχωρίσει αίτηση διά κλήσεως για ακύρωση του εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης με Προνομιακό Ένταλμα Certiorari.

Ο Δικαστής αναφέρει ότι αφού έχει θέσει ενώπιον του το μαρτυρικό υλικό που είχε τεθεί ενώπιον του κατώτερου Δικαστηρίου, υπό το φως των θέσεων του αιτητή και των όσων ο ευπαίδευτος συνήγορός του υποστήριξε, «καταλήγω, πως τα στοιχεία που είχαν τεθεί ενώπιον του ευπαίδευτου πρωτόδικου Δικαστή, απεκάλυπταν, αποτιμούμενα εξ αντικειμένου, εύλογες υπόνοιες για διάπραξη εκ μέρους του αιτητή των αδικημάτων για τα οποία εξεδόθη το ένταλμα σύλληψης εναντίον του».

Όσον αφορά στο ερώτημα κατά πόσο τα ιδιαίτερα γεγονότα καθιστούσαν ή όχι τη σύλληψη του αιτητή δικαιολογημένη και αναγκαία, η απάντηση είναι και πάλι καταφατική, αναφέρει.

Καταλήγω, αναφέρει ο δικαστής, πως το εκδοθέν ένταλμα σύλληψης είναι επαρκώς αιτιολογημένο και πως η Αστυνομία, όταν αξίωσε το συγκεκριμένο ένταλμα, είχε ενεργήσει εντός των ορθών πλαισίων της εξουσίας και του καθήκοντός της να διερευνά και να εξιχνιάζει εγκλήματα (Απέργης ν. Αστυνομίας (2004) 2 Α.Α.Δ. 592, 595), που εδώ αδιαμφισβήτητα είχαν λάβει χώρα.

«Δεν έχει στοιχειοθετηθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση που να δικαιολογεί την παραχώρηση της αιτούμενης άδειας. Η αίτηση απορρίπτεται», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top