ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα προβλήματα των δημόσιων σχολείων Ύψωνα ενώπιον της Υπουργού Παιδείας

Τα προβλήματα των δημόσιων σχολείων Ύψωνα ενώπιον της Υπουργού Παιδείας

Ικανοποιημένη παρουσιάζεται η Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Ύψωνα, από συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου και άλλους εμπλεκομένους, σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έξι δημόσια σχολεία στον Δήμο Ύψωνα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, δόθηκαν οδηγίες, χρονοδιαγράμματα και διαβεβαιώσεις για έργα που θα δώσουν λύσεις στα λειτουργικά προβλήματα και στις ελλείψεις κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η Συντονιστική Επιτροπή συστάθηκε από οργανωμένους γονείς του Β’ και Γ’ Νηπιαγωγείου’, Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού και Γυμνάσιου Ύψωνα, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε δημοσιοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, σε διάσκεψη Τύπου.

Την περασμένη Πέμπτη, αντιπροσωπεία της Επιτροπής, μαζί με τον Δήμαρχο Ύψωνα, Παντελή Γεωργίου, παρακάθισαν σε σύσκεψη με την Υπουργό Παιδείας, τους Διευθυντές της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οργανωμένων γονέων, επιδόθηκε στην Υπουργό και στους Διευθυντές, εξασέλιδη αναλυτική επιστολή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία στον Ύψωνα, με κοινοποίηση στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή, σε σχέση με τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις, «η Υπουργός δεσμεύτηκε να μας κοινοποιήσει χρονοδιάγραμμα με πλάνο υλοποίησης συγκεκριμένων έργων που θα βελτιώνουν την κατάσταση, τον ερχόμενο Μάιο». «Πιο συγκεκριμένα, αναμένουμε, ως Επιτροπή, τα χρονοδιαγράμματα για ανέγερση νέου Γυμνασίου στον Ύψωνα, νέου Δημόσιου Νηπιαγωγείου καθώς και προέκταση του Γ’ Δημοτικού Ύψωνα με ακόμα έξι αίθουσες», προστίθεται.

Υπογραμμίστηκε επίσης προς την ΥΠΑΝ, η ανάγκη ανέγερσης στεγάστρων στα γήπεδα καλαθόσφαιρας, αίτημα που «είχε θετική ανταπόκριση και συμφωνήθηκε η ανέγερση των στεγάστρων στα σχολεία, ξεκινώντας από το Α’ Δημοτικό στην φετινή χρονιά, στο Γ’ Δημοτικό την επόμενη, ενώ θα ακολουθήσουν το Γυμνάσιο και το Β’ Δημοτικό».

Όσον αφορά στα υπόλοιπα προβλήματα, τα οποία μπορούν να επιλυθούν άμεσα, σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή, συμφωνήθηκε η επί τόπου επίσκεψη του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών στα σχολεία του Ύψωνα, μέσα στο Φεβρουάριο, και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Ύψωνα, τους Συνδέσμους Γονέων και τις Διευθύνσεις των Σχολείων, να καταγραφούν αναλυτικά και να προωθηθούν άμεσα λύσεις.

Ευχαριστώντας την Υπουργό και τους εμπλεκόμενους Διευθυντές, για την ανταπόκριση τους για διάλογο, ως επίσης και τον Δήμαρχο Ύψωνα για τη στήριξη, οι οργανωμένοι γονείς υπογραμμίζουν πως «ως Επιτροπή, αναμένουμε να τηρηθούν τα πιο πάνω χρονοδιαγράμματα και υποσχέσεις και δηλώνουμε προσηλωμένοι στους κοινούς μας στόχους για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top