ΔΙΕΘΝΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να παρουσιάσει σχέδιο εκκένωσης της Ράφα

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να παρουσιάσει σχέδιο εκκένωσης της Ράφα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να σχεδιάσει την εκκένωση των Παλαιστινίων

Περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Ράφα, οι περισσότεροι εκτοπισμένοι από άλλες περιοχές της Γάζας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη ο Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη (8/2) ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) «σύντομα θα μπουν στη Ράφα, το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (9/2), το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού τονίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί η Χαμάς και ταυτόχρονα να παραμείνουν «τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα».

«Από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι μια μαζική επιχείρηση στη Ράφα απαιτεί την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από τις ζώνες μάχης», προστίθεται. «Γι' αυτό ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στις IDF και στο αμυντικό κατεστημένο να φέρουν στο υπουργικό συμβούλιο ένα διπλό σχέδιο τόσο για την εκκένωση του πληθυσμού όσο και για τη διάλυση των ταγμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Ράφα είναι το τελευταίο μεγάλο πληθυσμιακό κέντρο στη Γάζα που δεν έχει καταληφθεί από τον ισραηλινό στρατό κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top