ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Κυνηγούν και κάτι άλλο εκτός από μάγισσες;

Κυνηγούν και κάτι άλλο εκτός από μάγισσες;

Το κυνήγι δεν είναι άθλημα. Δεν είναι καν ένα ωφέλιμο χόμπι. Αντίθετα είναι η τελευταία, νόμιμη, σύνδεση του σύγχρονου ανθρώπου με τα πρωτόγονα ένστικτά του αφού όλα σχεδόν τα τελευταία (βιασμός, αρπαγή ξένης περιουσίας, καταπίεση αδύναμου, φόνος) έχουν τεθεί εκτός νόμου και για πολύ καλούς λόγους.

Επίσης δεν χρησιμεύει απολύτως πουθενά και σε τίποτα, βλάπτει ανεπανόρθωτα την πανίδα και την ισορροπία του οικοσυστήματος, αφήστε που -στην Κύπρο τουλάχιστον- τα σκάγια παίρνουν περισσότερους κυνηγούς παρά λαγούς άρα επιδεινώνει τη συρρίκνωση του πληθυσμού.

Ένα βάρβαρο, απολίτιστο, απάνθρωπο, επικίνδυνο και παντελώς άχρηστο “χόμπι” που απλά ικανοποιεί τα ταπεινότερα ένστικτα εκείνων που απολαμβάνουν να δολοφονούν μικρά, άκακα, ανυπεράσπιστα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και να επιδεικνύουν τις φρικαλεότητες που διαπράττουν στο Facebook προς τέρψη άλλων, εξίσου αιμοδιψών, ομοϊδεατών τους. Κανονικά πρέπει να απαγορευτεί ολοκληρωτικά αλλά από τη στιγμή που αυτό είναι ανέφικτο, τουλάχιστον ας περιοριστεί σημαντικά. Να απαγορευτεί η οποιαδήποτε προβολή, προώθηση, ενθάρρυνση ή διαφήμιση αυτής της βάρβαρης ενασχόλησης μέσω σόσιαλ, συμβατικών ΜΜΕ, “ειδήσεων” για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, παραμυθιών με “ήρωες” κυνηγούς και απεικονίσεων σε παιδικά βιβλία. Ειδικά τα τελευταία. Έπεσαν στην αντίληψή μου πάρα πολλά παιδικά βιβλία που απεικονίζουν κυνηγούς να σημαδεύουν ή να πυροβολούν αθώα ζώα. Πρέπει να προστατέψουμε τα παιδικά μάτια από αυτό το απάνθρωπο, τριτοκοσμικό θέαμα, ας μην ξεχνάμε τα τραύματα που προκάλεσε σε γενιές και γενιές η δολοφονία της μαμάς του Μπάμπι από θρασύδειλους κυνηγούς.

“Αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της φύσης, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα πρότυπα του αμερικανικού Νότου.  Τονίζουμε, ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιες ύπουλες προσπάθειες ψυχικού εκφυλισμού των παιδιών μας και προαγωγή τους στα ψυχανώμαλα πρότυπα του οποιουδήποτε. Κανένα παιδάκι δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ότι ευημερεί, μεγαλώνοντας μέσα σε ένα περιβάλλον οπλοχρησίας, βίας, αίματος και δολοφονίας αθώων ζώων για ψυχαγωγικούς λόγους. Τέτοιες εικόνες το μόνο που μπορεί να επιφέρουν στα παιδιά και δη του νηπιαγωγείου, είναι σύγχυση, φόβο και άλυτα ψυχολογικά θέματα τα οποία και δύνανται να τα επηρεάσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Κανένα “χόμπι” ή “άθλημα” όπως αρέσκονται να τον ονομάζουν, δεν μπορεί να αποπροσανατολίζει τα παιδιά μας εκτός των φυσιολογικών πλαισίων και μάλιστα εν αγνοία των γονέων τους. Απαιτούμε την ενδελεχή έρευνα για την προέλευση αυτών των εικόνων, καθώς και την άμεση απόσυρση τους από τα οποιαδήποτε σχολεία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα όλων των νομικών μας δικαιωμάτων”.

Τι έγινε παιδιά; Έχω την προσοχή σας τώρα;

Το τελευταίο απόσπασμα -με πλάγια και εισαγωγικά- όπως πιθανόν καταλάβατε είναι η επιστολή του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών (το trigger-happy παράρτημα του ΕΛΑΜ) προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ζήτησε -και πέτυχε- την απόσυρση του βιβλίου του παιδικού βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι…» από νηπιαγωγείο της Λευκωσίας επειδή απεικονίζονται εκτός από ετερόφυλες οικογένειες και εκείνες με δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες. Απλά αντικατέστησα τα gay ζευγάρια με το κυνήγι, όλα τα υπόλοιπα όπως βλέπετε ταίριαξαν αρμονικά - ειδικά οι αναφορές περί ανωμαλίας.

Επειδή στο Ιράν της Μεσογείου περισσεύουν η υπερβολή, η υστερία, η ανοησία και φυσικά ο σκοταδισμός και η θρησκοληψία κι επειδή ως γνωστόν είναι οι άδειοι τενεκέδες που κάνουν τον περισσότερο θόρυβο ας ξεκαθαρίσουμε επιτέλους κάτι: Γκέι ζευγάρια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Είναι μέρος της φύσης, κομμάτι της κοινωνίας και μία πτυχή της πανέμορφης ποικιλότητας που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο είδος. Και οποιοσδήποτε προσπαθεί να ελέγξει, καταπιέσει ή εξαφανίσει κάποια κατηγορία ανθρώπων επειδή δεν ταιριάζουν στα κουτάκια του, η ανωμαλία, η απόκλιση, ο παρίας είναι ο ίδιος και όχι οι άλλοι. Δεν σας ζητάει κανείς να τους παντρευτείτε, να τους βάλετε στα σπίτια σας, να τους συγχαρείτε, να τους αγαπήσετε ή να πάτε στον γάμο τους. Ούτε καν τον σεβασμό σας δεν απαιτούν, ψιλοχέστηκαν να σας πω την αλήθεια. Το μόνο που όντως απαιτείται είναι η ανοχή σας. Να τους ανεχτείτε όπως ανέχεστε και χιλιάδες άλλα πράγματα σ’ αυτή τη ζωή που σας είναι δυσάρεστα μεν αλλά 100% νόμιμα, όπως οι φόροι, τα πρόστιμα της τροχαίας και η πίτσα με ανανά. Ακριβώς όπως κι εμείς οι υπόλοιποι ανεχόμαστε ακροδεξιούς, εθνίκια, ψέκες και χριστιανοταλιμπάν που μολύνουν καθημερινά την ατμόσφαιρα με τους λεκτικούς εμετούς τους χωρίς να τους ευχόμαστε ψόφους και καρκίνους, να απαιτούμε την άμεση απέλασή τους ή να απειλούμε τη σωματική ακεραιότητά τους (όχι μόνο από τη χώρα αλλά και από το είδος) . Γιατί έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες, ακόμα και ο συνδυασμός αραβικής θεοκρατίας και λατινοαμερικανικής μπανανίας που είναι η δική μας.

Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι καθαρά προσωπικές. Ότι επιτρέπει ή απαγορεύει η κάθε θρησκεία αφορά τους πιστούς της και κανέναν άλλον. Δεν είναι κανονισμός, οδηγία  ή νόμος του κράτους και δεν εφαρμόζεται στο σύνολο. Ό,τι ισχύει για τους θρησκόληπτους γιατρούς και αναισθησιολόγους του Μακάρειου που αρνούνται να συμμετέχουν σε αμβλώσεις “γιατί είναι αμαρτία’, ισχύει και για όσους (επίσης θρησκόληπτους) απαγορεύουν βιβλία λες και ζούμε στη γαμημένη Αλαμπάμα: Βασικά ανθρώπινα δικαιώματα - προσωπικές/θρησκευτικές πεποιθήσεις 1-0. Τελικό.

Όσο για τον Διευθυντή της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που ζήτησε να αποσυρθεί το βιβλίο “γιατί όντως προκαλεί”, έρχεται απλά να επιβεβαιώσει τον αναχρονιστικό χαρακτήρα της κυπριακής δημόσιας εκπαίδευσης. Όχι πως περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top