ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Δέχθηκε στο Προεδρικό τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελευθερία-Παγκύπριος της Νέας Υόρκης

ΠτΔ: Δέχθηκε στο Προεδρικό τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελευθερία-Παγκύπριος της Νέας Υόρκης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, παιδιά - μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Ελευθερία – Παγκύπριος της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για 18 έφηβους της ομογένειας που συμμετέχουν στην ομάδα, τους οποίους συνόδευαν οι προπονητές τους και γονείς.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους συνοδούς τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός για τη συνέχιση αυτών των επισκέψεων των παιδιών της ομογένειας στην Κύπρο.

Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος διατηρεί οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς με άτομα που διαβιούν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) επισημαίνοντας ότι ένα σημαντικό μέρος της ζωής του το έζησε στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι μέσα από τις επαφές του με την ομογένεια στις ΗΠΑ έμαθε να αγαπά περισσότερο την Κύπρο.

Επεσήμανε ότι ο ίδιος γνωρίζει πόσο σημαντικό έργο επιτελεί η οργάνωση Ελευθερία -Παγκύπριος και μάλιστα χωρίς να αναμένουν οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

«Τα κάνετε όλα αυτά μόνο μέσα από την αγάπη σας για τον τόπο μας και μακάρι να ακολουθούν όλοι το παράδειγμα σας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζοντας ευχαριστίες για όλα όσα κάνει η ομογένεια για την Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Παιδικών Ομάδων Ελευθερία – Παγκύπριος κ. Νίκος Τζιάζας, αφού αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη από το 1993, εξήρε το έργο που επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα υποτροφιών του Παγκύπριου για τους έφηβους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, προβαίνοντας σε μια ιστορική αναδρομή της πορείας του Συλλόγου, ενώ επεσήμανε την τεράστια σημασία που έχει για την ομογένεια να επισκέπτονται τα παιδιά της την Κύπρο.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιάζας χάρισε εκ μέρους του Ελευθερία – Παγκύπριος μια ποδοσφαιρική φανέλα στο οποίο αναγραφόταν το νούμερο 9, σημειώνοντας ότι αυτός ο αριθμός συμβολίζει το εξαίρετο έργο που επιτελεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για την Κύπρο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγώντας τα παιδιά στους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου – περιλαμβανομένου και του Γραφείου του – προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή στα τραγικά γεγονότα του 1974.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top